Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΓκάγκα: Δεν χρειάζεται PCR τεστ έπειτα από θετικό Rapid

Γκάγκα: Δεν χρειάζεται PCR τεστ έπειτα από θετικό Rapid

Να αποφύγουν να κάνουν και μοριακό τεστ οι εμβολιασμένοι πολίτες που βγήκαν, προηγουμένως, θετικοί σε rapid test, ζήτησε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα, στη διάρκεια της ενημέρωσης της Πέμπτης για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.

Η «επέλαση» της Omicron και στην Ελλάδα έχει δημιουργήσει μεγάλη επιβάρυνση στις υγειονομικές δομές και για το σκοπό αυτό, η κυρία Γκάγκα συνέστησε στους πολίτες, που βγαίνουν θετικοί έπειτα από rapid test, να μείνουν σπίτι και να ακολουθούν το υγειονομικό πρωτόκολλο.

Ως εκ τούτου, μόνον οι ανεμβολίαστοι που νοσούν για πρώτη φορά θα πρέπει να επιβεβαιώσουν τη θετικότητα με μοριακό τεστ.

«Δεν χρειάζεται μοριακό τεστ μετά από ένα θετικό rapid test. Επειδή αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλά κρούσματα και μεγάλη ταλαιπωρία και κόσμος είναι καλύτερα με το rapid test να μείνουμε στο σπίτι έχουμε και να μην πάμε για pcr. Είναι πολύς ο κόσμος, πολύ μεγάλη η αναμονή, πολύ μεγάλη η ταλαιπωρία. Είναι σημαντικό να είμαστε καλύτερα στο σπίτι» είπε χαρακτηριστικά.

Όσοι έχουν Omicrom, είπε με τη σειρά της η κυρία Παπαευαγγέλου, θα νομίζουν πως έχουν ένα απλό κρυολόγημα, αλλά «ας μην το προσπεράσουν. Πρέπει να κάνουν έλεγχο».

«Μένει να δούμε αν θα συμβεί στη χώρα μας ό,τι στη Βρετανία, δηλαδή ότι αυτό το πανδημικό κύμα χαρακτηρίζεται από πολλά κρούσματα και λίγες νοσηλείες» προσέθεσε.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα