Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΥγείαΓιατί πρέπει να το σκεφτείς διπλά προτού πιεις αλκοόλ με άδειο στομάχι

Γιατί πρέπει να το σκεφτείς διπλά προτού πιεις αλκοόλ με άδειο στομάχι

Όλοι μας πίνουμε αλκοόλ σε διαφορετικό βαθμό. Οι γυναίκες, οι νέοι και τα άτομα που είναι μικρότερα τείνουν να πίνουν αλκοόλ πιο γρήγορα από τους άντρες, τους ηλικιωμένους και τα άτομα με μεγαλύτερο σωματότυπο.

Η υγεία του εντέρου σου θα επηρεάσει επίσης το βαθμό στον οποίο το σώμα σου επεξεργάζεται το αλκοόλ.

Ωστόσο, ένας ακόμη παράγοντας που επηρεάζει τον τρόπο που θα διαχειριστείς την κατανάλωση αλκοόλ είναι το φαγητό. Το αλκοόλ απορροφάται πιο γρήγορα από το λεπτό έντερο. Όσο περισσότερο μένει στο στομάχι, τόσο πιο αργά απορροφάται και τόσο πιο αργά επηρεάζει το σώμα.

Το φαγητό αποτρέπει το αλκοόλ από το να περάσει γρήγορα στο λεπτό σου έντερο. Όταν υπάρχει φαγητό στο στομάχι στου πριν πιεις, το αλκοόλ απορροφάται πιο αργά. Όταν πίνεις με άδειο στομάχι, μεγάλο μέρος του αλκοόλ που πίνεις περνάει γρήγορα από το στομάχι στο λεπτό έντερο, όπου το περισσότερο απορροφάται στην κυκλοφορία του αίματος.

Αυτό εντείνει όλες τις παρενέργειες από το μεθύσι, όπως την ικανότητα σου να σκεφτείς και να συντονίσεις τις κινήσεις του σώματος. Η ήπια ώς μέτρια κατανάλωση αλκοόλ με άδειο στομάχι ίσως δεν είναι μία μεγάλη αιτία ανησυχίας. Η κατανάλωση, όμως, μεγάλων ποσοτήτων αλκοόλ γρήγορα με άδειο στομάχι μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη.

Η αδυναμία να σκεφτείς καθαρά ή να κινήσεις το σώμα σου με ασφάλεια μπορεί να προκαλέσει σοβαρή ζημιά, οδηγώντας σε έναν τραυματισμό ή θάνατο σε ακραίες περιπτώσεις.

Τι να κάνω για να πιω με άδειο στομάχι

Η επιλογή ενός ποτού χαμηλότερης περιεκτικότητας σε αλκοόλ, η μίξη του με νερό ή άλλα μη αλκοολούχα υγρά, το να το πίνεις για μεγάλο χρονικό διάστημα και να πίνεις νερό ταυτόχρονα είναι όλοι οι τρόποι για να αραιώσεις τη συγκέντρωση αλκοόλ στο ποτό σου.

Αλλά αυτό θα έχει μικρή επίδραση στο πόσο γρήγορα το σώμα σας απορροφά το αλκοόλ που υπάρχει. Η πιο ιδανική κατάσταση για να αποφύγετε τυχόν αρνητικές επιπτώσεις από το να πίνετε με άδειο στομάχι είναι φυσικά να αποφύγετε να το κάνετε τρώγοντας λίγο φαγητό.

Φάτε τουλάχιστον μία ώρα πριν πιείτε εάν σκοπεύετε να καταναλώσετε περισσότερα από ένα ποτά σε μία έξοδο. Μην πίνετε περισσότερο από ένα τυπικό ποτό την ώρα.

Εάν πίνετε με άδειο στομάχι και αρχίζετε να νιώθετε πόνο στο στομάχι ή ναυτία ή αρχίζετε να κάνετε έμετο, είναι σημαντικό να σταματήσετε να πίνετε και να πείτε σε κάποιο φίλο σας το πώς νιώθετε.

Το πιθανότερο είναι ότι έχετε καταναλώσει πάρα πολύ ή έχετε πιει πολύ γρήγορα. Ξεκινήστε να πίνετε νερό σιγά σιγά και προσπαθήστε να τρώτε εύπεπτες τροφές με πολλούς υδατάνθρακες όπως κουλουράκια ή ψωμί.

Πηγή: Healthline

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα