Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΥγείαΑυτά είναι τα πιο επικίνδυνα προϊόντα για την υγεία – Ποια υλικά...

Αυτά είναι τα πιο επικίνδυνα προϊόντα για την υγεία – Ποια υλικά θα πρέπει να αποφεύγουμε

Για προϊόντα που είναι άκρως επικίνδυνα για την υγεία των ανθρώπων μίλησε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Στη λίστα με τα προϊόντα που δεν φαίνεται με την πρώτη ματιά ότι είναι επιβλαβή, περιλαμβάνονται ηλεκτρικά είδη, ρούχα, παιχνίδια, αθλητικά και είδη μόδας.

Μάλιστα, ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης τόνισε χαρακτηριστικά ότι κυρίως στα παιχνίδια, ενόψει Χριστουγέννων, «θα πρέπει να δίνεται μεγάλη σημασία στα υλικά από τα οποία κατασκευάζονται».

«Θα πρέπει να φέρουν τη σφραγίδα ότι έχει ελεγχθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση», είπε ο πρόεδρος του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.

Τα προϊόντα «παγίδες»

Επίσης, ο ίδιος αναφέρθηκε στα μέταλλα και τα μαλακά πλαστικά των οποίων οι ουσίες μπορεί να δημιουργήσουν «προβλήματα όπως διαταραχή στο ορμονικό μας σύστημα, με αποτέλεσμα δευτερεύουσες επιπτώσεις, όπως μεταβολικό σύνδρομο και άρα διαβήτη τύπου 2, προβλήματα λιπώδους ήπατος, ακόμη και στην αναπαραγωγή».

«Αυτή τη στιγμή γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια πανευρωπαϊκά, στην οποία μάλιστα το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών ηγείται, και η χώρα μας γενικότερα, της προσπάθειας να σχεδιάσουν προϊόντα και χημικά τα οποία να είναι ασφαλή», υπογράμμισε ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Επιπλέον, απειλή για την υγεία, σε μικρότερο βαθμό, είναι τα σκληρά υφάσματα και το δέρμα. Υλικά όπως το ξύλο, το χαρτί ή αφρώδη υλικά δεν αποτελούν κίνδυνο για την υγεία.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα