Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΈκτακτα περιστατικά πληρώνουν για επεμβάσεις σε απογευματινά χειρουργεία σύμφωνα με την ένωση...

Έκτακτα περιστατικά πληρώνουν για επεμβάσεις σε απογευματινά χειρουργεία σύμφωνα με την ένωση γιατρών ΕΣΥ νομού Ηρακλείου

Στην καταγγελία ότι πραγματοποιούνται απογευματινά χειρουργεία με πληρωμή από έκτακτα περιστατικά προβαίνουν οι γιατροί του νοσοκομείου Ηρακλείου.

Πρόκειται για μια εξέλιξη που φαίνεται να καταρρίπτει το επιχείρημα του υπουργού υγείας, κ. Άδωνι Γεωργιάδη ότι τα ιδιωτικά χειρουργεία αφορούν μόνο στα λεγόμενα “ψυχρά” περιστατικά, δηλαδή σε αυτά που είναι προγραμματισμένα και δεν επείγουν. Συγκεκριμένα όπως γνωστοποίησε η ένωση γιατρών ΕΣΥ νομού Ηρακλείου, στις 4 Απριλίου χειρουργήθηκε στα απογευματινά χειρουργεία ασθενής με κάταγμα ωλέκρανου, δηλαδή, ο ασθενής που έσπασε το χέρι του χειρουργείται επ’ αμοιβή το απόγευμα της Πέμπτης σε δημόσιο νοσοκομείο. Ακριβέστερα στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν χαρακτηριστικά “Υπενθυμίζουμε ότι βασικός όρος λειτουργίας των απογευματινών χειρουργείων υπήρξε η πραγματοποίηση τακτικών επεμβάσεων από τη λίστα των πρωινών χειρουργείων προς αποσυμφόρηση της τελευταίας. Ασθενείς δηλαδή που μακροβιούν σε λίστες προς χειρουργείο, όπου η αναμονή μεγαλώνει λόγω των δραματικών ελλείψεων κυρίως σε προσωπικό, μπορούν πλέον να πληρώσουν ώστε να χειρουργηθούν νωρίτερα. Αντί για αυτό, διαφαίνεται με γιγάντια αυθάδεια, η πραγματική υπόσταση του μέτρου και οι όροι αυτοί
πάνε περίπατο…” ενώ αυτή συνεχίζει επισημαίνοντας πως “Ο ασθενής αυτός, όπως και κάθε άλλος τραυματίας, οφείλει να χειρουργηθεί ως επείγον περιστατικό, εκτάκτως, στο πλαίσιο λειτουργίας του νοσοκομείου όπως το γνωρίζουμε. Αυτές τις παροχές υπηρεσιών υγείας προσφέρει ένα δημόσιο νοσοκομείο, τουλάχιστον όπως το γνωρίζαμε έως το Μάρτιο”.

Ακολούθως σε αυτή υπενθυμίζεται ότι “…την νέα αυτή επιβάρυνση για τους ασθενείς την προέβαλε ο υπουργός υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης ως μεγάλη μεταρρύθμιση, παρότι πρόκειται απλά για άλλη μία χρέωση στους ασθενείς, την ώρα που οι ιδιωτικές δαπάνες στο σύστημα υγείας είναι οι υψηλότερες στην Ευρώπη και ξεπερνούν το 40%. Ο υπουργός Υγείας δήλωσε προσφάτως απολύτως βέβαιος ότι «μέσα σε λίγους μήνες το 95% των νοσοκομείων της χώρας θα κάνει απογευματινά χειρουργεία και σιγά-σιγά ο κόσμος θα πηγαίνει στην αρχή πιο δειλά σ’ αυτά και προϊόντος του χρόνου θα πηγαίνει περισσότερο και θα μειώνεται η λίστα αναμονής”.

Πηγή:ethnos.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα