Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΥγείαΤι πρέπει να τρως μετά το σεξ

Τι πρέπει να τρως μετά το σεξ

Η αυξημένη όρεξη μετά το σεξ είναι φυσικό επακόλουθο της κοπιώδους διεργασίας, όμως πρέπει να την ικανοποιήσεις αναπληρώνοντας όλα εκείνα που έχασε ο οργανισμός σου κατά τη διάρκεια του «αγώνα».

Η επιθυμία για να τσιμπήσεις κάτι μετά το σεξ δεν είναι μόνο σωματική ανάγκη λόγω των θερμίδων που έκαψες, αλλά και ψυχολογική. Ο οργανισμός σου αναζητά ένα υποκατάστατο της ηδονής για να συνεχίσει να προσλαμβάνει ευχάριστα ερεθίσματα και το φαγητό είναι χωρίς αμφιβολία το καλύτερο υποκατάστατο. Για κάποιους μπορεί να είναι και ανώτερη απόλαυση από το σεξ, αλλά γι’αυτό θα μιλήσουμε κάποια άλλη φορά.

Οι Αμερικανοί ονομάζουν το φαινόμενο αυτό Post-Coital Noshing και οι διατροφολόγοι υποστηρίζουν ότι πρέπει να το λαμβάνεις πολύ πιο σοβαρά από μια απλή λιγούρα. Το σεξ μπορεί να θεωρηθεί μια ολοκληρωμένη μορφή άσκησης που εμπλέκει σχεδόν το σύνολο των μυϊκών ομάδων, άρα είναι ανάλογες και οι ανάγκες αναπλήρωσης σε θρεπτικά συστατικά.

Αυτά που καλείσαι να αντιμετωπίσεις για το σώμα σου μετά το σεξ είναι η αφυδάτωση, οι μυικοί πόνοι και το αίσθημα του φουσκώματος από κάτι που δεν θα έπρεπε να φας. Γι’αυτό και το ιδανικό γεύμα μετά το σεξ πρέπει να περιέχει φρούτα, υδατάνθρακες και πρωτεΐνες. Για την αφυδάτωση και τους μυϊκούς πόνους θα χρειαστείς κάτι πλούσιο σε μαγνήσιο, όπως μπανάνες, κολοκύθα και κοτόπουλο. Είναι τροφές οι οποίες εκτός από μυϊκή αποκατάσταση, προσφέρουν και στην καρδιαγγειακή υγεία. Το κυκλοφορικό έχει δώσει το 100% κατά τη διάρκεια του σεξ κι έχει ανάγκη από αναπλήρωση και ξεκούραση.

Μια αναλογία 4 προς 1 υδατάνθρακα – πρωτεΐνης είναι ο ιδανικός συνδυασμός αποθεραπείας μετά την άσκηση, φυσικά και μετά από το σεξ. Σύμφωνα με έρευνα αυτός ο συνδυασμός αποκαθιστά τα επίπεδα γλυκογόνου και αλάτων στο σώμα σου με τον καλύτερο τρόπο.

Σε αυτά που πρέπει να αποφεύγεις, ειδικά αν το σεξ είναι βραδινό, είναι οι τροφές που είναι πλούσιες σε ζάχαρη και τα τηγανητά. Η ζάχαρη θα σου δώσει ένα μικρό χρονικό παράθυρο ευφορίας, αλλά η προσγείωση θα είναι απότομη και αυτό είναι σίγουρα κάτι που δεν το θες μετά το σεξ. Το junk food και ο,τιδήποτε τηγανητό θα σε φουσκώσει το οποίο θα συνοδευτεί από ένα ανεπιθύμητο αίσθημα δυσφορίας.

 

Ειδικά στην περίπτωση που έχεις στα πλάνα σου ένα «δεύτερο γύρο», η ζάχαρη και τα λιπαρά πρέπει να αποφευχθούν δια ροπάλου καθώς ναρκοθετούν τις επιδόσεις σου. Σε αυτή την περίπτωση χρειάζεσαι γρήγορη και αποτελεσματική απορρόφηση θρεπτικών συστατικών και πρωτεΐνης. Το γιαούρτι ή ένα πρωτεϊνούχο ρόφημα είναι ό,τι καλύτερο καθώς προλαβαίνουν να απορροφηθούν από τον οργανισμό σου στο μισάωρο.

πηγή ratpack.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα