Τετάρτη, 25 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΘεσσαλονίκηΣε επαγρύπνηση ο Δήμος Καλαμαριάς για τον ιό του Δυτικού Νείλου –...

Σε επαγρύπνηση ο Δήμος Καλαμαριάς για τον ιό του Δυτικού Νείλου – Οδηγίες προφύλαξης των πολιτών

Σε επιφυλακή βρίσκεται ο Δήμος Καλαμαριάς μετά τον εντοπισμό κρούσματος του ιού του Δυτικού Νείλου στα όρια του Δήμου.
Αμέσως μετά την ενημέρωση από τον ΕΟΔΥ για το κρούσμα, όλες οι υπηρεσίες του Δήμου τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού, ενώ η Δήμαρχος Καλαμαριάς επικοινώνησε με τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη με τις αρμόδιες αντιδημαρχίες και τις διευθύνσεις προκειμένου να καταρτιστεί το σχέδιο αντιμετώπισης και να ληφθούν μέτρα προστασίας των πολιτών.
Ο Δήμος Καλαμαριάς υπενθυμίζει τις πληροφορίες και τις οδηγίες προφύλαξης του ΕΟΔΥ για τον ιό του Δυτικού Νείλου
Τήρηση των ατομικών μέτρων προστασίας από τα κουνούπια:

  • Χρησιμοποιείτε εγκεκριμένα εντομοαπωθητικά σώματος και περιβάλλοντος (σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης), σήτες, κουνουπιέρες, κλιματιστικά/ ανεμιστήρες, κατάλληλα (μακριά) ρούχα.
  • Μην αφήνετε στάσιμα νερά πουθενά (έτσι, βοηθάτε ουσιαστικά στον περιορισμό των εστιών αναπαραγωγής των κουνουπιών στους ιδιωτικούς χώρους).

Άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, άτομα με ανοσοκαταστολή και άτομα με χρόνια υποκείμενα νοσήματα πρέπει να τηρούν τα μέτρα αυτά με ιδιαίτερη συνέπεια, καθώς κινδυνεύουν περισσότερο να αρρωστήσουν σοβαρά.
Περισσότερες πληροφορίες για τον ιό του Δυτικού Νείλου και τα μέτρα προστασίας από τα κουνούπια μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ ( https://eody.gov.gr/disease/ios-toy-dytikoy-neiloy/ ). Επίσης, μπορείτε να ενημερώνεστε για τα τρέχοντα επιδημιολογικά δεδομένα (αριθμό κρουσμάτων σε επίπεδο Δήμου) από τις επικαιροποιημένες εβδομαδιαίες εκθέσεις επιτήρησης της λοίμωξης, που θα αναρτώνται στην ιστοσελίδα του ΕΟΔΥ σε εβδομαδιαία βάση.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα