Τετάρτη, 19 Ιουνίου, 2024
ΑρχικήΥγείαΙδρύονται επτά πανεπιστημιακά κέντρα υγείας

Ιδρύονται επτά πανεπιστημιακά κέντρα υγείας

- Advertisement -

Επτά πανεπιστημιακά Κέντρα Υγείας πρόκειται να ιδρυθούν στην Ελλάδα μέσα στο 2024 τα οποία θα συνδέονται με τις ιατρικές σχολές.

Με βάση όσα αναφέρει το “ΒΗΜΑ της Κυριακής”, αυτές θα στοχεύουν εκτός από την ποιοτική παροχή υπηρεσιών υγείας και στην δημιουργία κόμβων εκπαίδευσης για την απόκτηση ειδίκευσης από νέους γιατρούς. Ζητούμενο είναι επίσης και η αποσυμφόρηση του ΕΣΥ. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ειδικών, το 25%-45% των ασθενών που κατακλύζουν τα τμήματα επειγόντων περιστατικών, θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί από πρωτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας. Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι οι δομές αυτές να έχουν επαρκές προσωπικό, ώστε σε δεύτερο χρόνο, να λειτουργούν σε 24ωρη βάση.

Για τον λόγο αυτό ο υπουργός υγείας κ. Αδωνις Γεωργιάδης δήλωσε στο “ΒΗΜΑ της Κυριακής”, πως τουλάχιστον τριάντα καθηγητές Ιατρικής θα ενταχθούν στο δυναμικό των νέων πανεπιστημιακών κέντρων υγείας για να εκπαιδεύσουν τους νέους γιατρούς. Η μεταρρύθμιση αυτή θα ξεκινήσει από το Κέντρο Υγείας στη λεωφόρο Αλεξάνδρας, που θα συνδεθεί με την Ιατρική Σχολή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου ΑΘηνών. Για τη συγκεκριμένη δομή, πρόσφατα υπογράφηκε σύμβαση ύψους 5,6 εκατ. ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση και ανακαίνισή της, ενώ θα εξοπλιστεί και με σύγχρονα ιατρικά μηχανήματα. Θα ακολουθήσει το ίδιο για Κέντρα Υγείας στη δυτική Αττική, τη Θεσσαλονίκη, την Αλεξανδρούπολη, την Πάτρα, τη Λάρισα, τα Ιωάννινα και το Ηράκλειο.

Πηγή:e-evros.gr

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας 

Διαβάστε Ακόμα