Σάββατο, 25 Μαΐου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΈρχονται ανακοινώσεις Πλεύρη – Τι αλλάζει για τους εμβολιασμένους

Έρχονται ανακοινώσεις Πλεύρη – Τι αλλάζει για τους εμβολιασμένους

Την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται να γίνουν ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη τόσο για τον ΕΟΔΥ όσο και για το νέο πλαίσιο το οποίο θα ισχύει για τους εμβολιασμένους.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, μιλώντας για την πανδημία, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αφότου απέκλεισε το ενδεχόμενο νέου lockdown τόνισε πως αυτός ο Οκτώβριος δεν έχει καμία σχέση, ως προς την πίεση που ασκείται στο ΕΣΥ από την πανδημία, με τον περσινό Οκτώβριο. Συμπλήρωσε δε πως θα υπάρξουν ανακοινώσεις από τον υπουργό Υγείας.

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, την Τετάρτη θα υπάρξουν ανακοινώσεις από τον Θάνο Πλεύρη, τόσο για τον ΕΟΔΥ (σ.σ. μετά και την παραίτηση του Παναγιώτη Αρκουμανέα), όσο και για το πλαίσιο λειτουργίας. Αυτό θα γίνει, είπε ο πρωθυπουργός σύμφωνα με τις πληροφορίες, «με στόχο να εκπέμπουμε πολύ καθαρά μηνύματα σε σχέση κυρίως με τους εμβολιασμένους».

Υπενθυμίζεται πως το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης μιλώντας στον ΣΚΑΪ είχε προαναγγείλει αλλαγές στο υφιστάμενο πλαίσιο αναφορικά με τα επίπεδα ελευθερίας, εμβολιασμένων και μη, όσον αφορά στις κοινωνικές δραστηριότητες.

Συγκεκριμένα, όπως είπε, εκεί που βρίσκονται πλήρως εμβολιασμένοι πολίτες και άρα ο κίνδυνος μετάδοσης δεν είναι τόσο μεγάλος χρειάζεται ένα καθεστώς πολύ μεγαλύτερης ελευθερίας, «να φτάνουμε δηλαδή στο σημείο κανονικότητας». Σε χώρους μεικτούς, πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας, θα πρέπει να υπάρχουν περιοριστικά μέτρα για την προστασία και όχι τιμωρητικά, όσων έχουν επιλέξει να μην εμβολιαστούν.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα