Υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά στο ΑΠΘ
Υπό έλεγχο η μεγάλη φωτιά στο ΑΠΘ
April 25, 2019
Κλείνουν αύριο δρόμοι στη Θεσσαλονίκη για την περιφορά των Επιταφίων - Αναλυτικά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Κλείνουν αύριο δρόμοι στη Θεσσαλονίκη για την περιφορά των Επιταφίων - Αναλυτικά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
April 25, 2019
Πυροσβέστες έσπασαν τζάμια για σβήσουν την φωτιά στο ΑΠΘ  (ΒΙΝΤΕΟ)
Πυροσβέστες έσπασαν τζάμια για σβήσουν την φωτιά στο ΑΠΘ (ΒΙΝΤΕΟ)
April 25, 2019
Θεσσαλονίκη: 14 συλλήψεις σε 24ώρες για ναρκωτικά, κλοπές και λαθραία τσιγάρα
Θεσσαλονίκη: 14 συλλήψεις σε 24ώρες για ναρκωτικά, κλοπές και λαθραία τσιγάρα
April 25, 2019
Σκάνδαλο. Απαγόρευσαν στην Περιστέρη την είσοδο της στον τάφο της Αμφίπολης
Σκάνδαλο. Απαγόρευσαν στην Περιστέρη την είσοδο της στον τάφο της Αμφίπολης
April 25, 2019
 aa1.JPG

Ροή ειδήσεων m

Περισσότερα

Κοινωνία

25.04.2019

Δύο οι τυχεροί στην χθεσινή κλήρωση του τζόκερ που έπιασαν πεντάρι.

25.04.2019

Ελέγχους στην αγορά των τροφίμων, κατά την περίοδο του Πάσχα,

24.04.2019

Τα μυρμήγκια ταλαιπωρούν πολλά νοικοκυριά. Αλλά μην απογοητεύεστε.

Περισσότερα
Γιατί ο Κάρολος δεν έχει γίνει βασιλιάς της Αγγλίας

Γιατί ο Κάρολος δεν έχει γίνει βασιλιάς της Αγγλίας

Κάρολος της Αγγλίας πλέον διανύει την 8η δεκαετία της ζωής του. Γεννημένος στις 14 Νοεμβρίου του 1948, «έκλεισε» πλέον τα 70 του χρόνια και οδεύει στα 71. Ο μεγαλύτερος γιος της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’ και του πρίγκιπα Φίλιππου του Ηνωμένου Βασιλείου είναι ο κληρονομικός διάδοχος του βρετανικού θρόνου. Ένα θρόνο που σύμφωνα με τις θεωρίες συνωμοσίας δεν πρόκειται να λάβει ποτέ από τη μητέρα του.

 

Στην αναμονή για 66 χρόνια

Από την ηλικία των 4 ετών, δηλαδή για περισσότερα από 66 χρόνια, ο Κάρολος περιμένει υπομονετικά να γίνει Βασιλιάς της Αγγλίας και ήδη έχει λάβει τον τίτλο του «μακροβιότερου εν αναμονή βασιλιά».

Σε αυτό όμως ευθύνεται και η μητέρα του, Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ καθώς η 92χρονη Ελισάβετ Β΄ είναι η μακροβιότερη μονάρχης της Μεγάλης Βρετανίας. Ακόμη όμως και σήμερα να πάρει τον θρόνο ο Κάρολος, το προχωρημένο της ηλικίας του είναι καθοριστικό για το χρονικό διάστημα που θα μπορέσει να βασιλεύσει.

Ο συγγραφέας της βιογραφίας του Καρόλου, Ρόμπερτ Τζόμπσον, με τίτλο «Charles At Seventy: Thoughts, Hopes and Dreams» αναφέρει χαρακτηριστικά: «Κανένας δεν καταλαβαίνει καλύτερα από τον ίδιο τον Κάρολο πως όταν έρθει η ώρα του, η περίοδος της βασιλείας του πιθανότατα δεν θα είναι μεγάλη».

Εντύπωση έχει προκαλέσει πως η Βασίλισσα Ελισάβετ Β’, αν και 92 χρόνων (γεννημένη στις 21 Απριλίου 1926) δεν έχει παραιτηθεί από το αξίωμα προκειμένου να αναλάβει ο πρωτότοκος γιος της.

Το περιοδικό Vanity Fair, στο τεύχος του Δεκεμβρίου 2018, σε αφιέρωμα που φιλοξένησε στις σελίδες του με αφορμή τα 70α γενέθλια του Καρόλου, ανέφερε ένα χαρακτηριστικό περιστατικό.

Ανώνυμη πηγή αποκάλυψε πως το 2013, όταν η βασίλισσα ενημερώθηκε για την παραίτηση του πάπα Βενέδικτου σχολίασε:«Αυτό είναι κάτι που δεν θα κάνω ποτέ!».

Ο βιογράφος του Καρόλου, Ρόμπερτ Τζόμπσον, του έχει αποδώσει τον χαρακτηρισμό «σκιώδης βασιλιάς» ενώ θεωρεί πιθανό σε λιγότερο από τρία χρόνια, όταν η Βασίλισσα Ελισάβετ Β’ γίνει 95 χρόνων να παραδώσει στον Κάρολο την επιστασία της βασιλείας της. Αυτό σημαίνει πως θα του μεταφέρει τις εκτελεστικές εξουσίες ως πρίγκιπα αντιβασιλέα, μέχρι τη μέρα που θα πεθάνει.

«Αυτό θα της επιτρέψει να συμβιβάσει τα πράγματα και παράλληλα να μην καταπατήσει τον όρκο που έλαβε στη στέψη της το 1953 απέναντι στον Θεό και στον λαό της να υπηρετήσει ως βασίλισσα μέχρι την ημέρα του θανάτου της» αναφέρει ο βιογράφος.

Η Ορθοδοξία και τα σκανδαλοθηρικά έντυπα

Όμως θεωρίες γύρω από την Κάρολο και τον θρόνο υπάρχουν κι άλλες και αναφέρουν πως ο ίδιος ο πρίγκιπας είναι αυτός που αρνείται να τον δεχτεί και μάλιστα για θρησκευτικούς λόγους.

Αποδεχόμενος τον θρόνο, ο Κάρολος θα γίνει και εξ’ ορισμού ο Αρχηγός της Αγγλικανικής Εκκλησίας. Αυτό είναι κάτι που, όπως αναφέρουν σκανδαλοθηρικά έντυπα κατά διαστήματα δεν το θέλει καθώς έχει ασπαστεί την Ορθοδοξία.

Για να στηρίξουν την συγκεκριμένη θεωρία, ανακαλούν μέχρι και το γενεαλογικό δέντρο του Καρόλου και φτάνουν μέχρι και τις... προ-θείες του!

Το γενεαλογικό δέντρο του πρίγκιπα Καρόλου

Ο πατέρας του πρίγκιπα Καρόλου, Φίλιππος, Δούκας του Εδιμβούργου, γεννήθηκε στις 10 Ιουνίου 1921 στην Κέρκυρα ως πρίγκιπας Φίλιππος της Ελλάδας και της Δανίας ενώ οι Άγγλοι τον αποκαλούν «Φίλιππος ο Έλληνας».

Πατέρας του Φίλιππου και παππούς του πρίγκιπα Καρόλου ήταν ο πρίγκηπας Ανδρέας της Ελλάδος και της Δανίας, γιος του Βασιλιά Γεωργίου Α’ των Ελλήνων ο οποίος πολέμησε στην Μικρά Ασία, συνελήφθη και δικάστηκε μετά την κατάρρευση του Μικρασιατικού Μετώπου. Μετά από παρέμβαση της Αγγλίας αφέθηκε ελεύθερος, εξορίστηκε και εγκαταστάθηκε στο Παρίσι.

Η επίσημη θρησκεία του πρίγκηπα Φιλίππου, μέχρι και το 1947 ήταν η Ελληνική Ορθόδοξη. Τότε παντρεύτηκε την βασίλισσα Ελισάβετ και ασπάστηκε το αγγλικανικό δόγμα.

Η γιαγιά του Καρόλου, πριγκίπισσα Αλίκη, σύζυγος του πρίγκηπα Ανδρέα της Ελλάδας ήταν Χριστιανή Ορθόδοξη και τα τελευταία χρόνια της ζωής της ζούσε μοναστικά.

Οι προ-θείες του Καρόλου, δούκισσες Αλεξάνδρα και Ελισάβετ, βρήκαν τραγικό θάνατο από τους Μπολσεβίκους κατά τη διάρκεια της Οκτωβριανής Επανάστασης και θεωρούνται μάρτυρες της Ορθοδοξίας.

Οι ομηρικοί καβγάδες για το θρήσκευμα και τα ελληνικά πρότυπα

Ο βρετανικός σκανδαλοθηρικός τύπος αρκετές φορές έχει αναφερθεί στο θρήσκευμα του Καρόλου είτε αφήνοντας υπονοούμενα με διφορούμενα δημοσιεύματα είτε γράφοντας το ξεκάθαρα, πως ο λόγος που δεν έχει ανέβει στο θρόνο ακόμα είναι πως είναι χριστιανός. Μάλιστα, έχουν υπάρξει και δημοσιεύματα τα οποία ανέφεραν πως η Βασίλισσα Ελισάβετ και ο Φίλιππος, έχουν στήσει ομηρικούς καβγάδες καθώς ο Φίλιππος μεγάλωνε τον γιο του «ελληνικά» λόγω της καταγωγής του, κάτι που δυσαρεστούσε την Βασίλισσα.

Οι επισκέψεις στο Άγιο Όρος οι βυζαντινές εικόνες και ο θάνατος της Νταϊάνα

Οι συχνές επισκέψεις του Καρόλου στο Άγιο Όρος δεν αφήνουν τις φήμες να καταλαγιάσουν. Ο πρίγκιπας της Ουαλίας έχει στενή σχέση με το Άγιο Όρος και σε κάθε ευκαιρία επισκέπτεται την Αθωνική Πολιτεία και συγκεκριμένα τη Μονή Βατοπεδίου.

Οι επισκέψεις του συνήθως γίνονται υπό άκρα μυστικότητα ενώ το 2004, μέσα σε ένα χρόνο είχε βρεθεί τρεις φορές στο Άγιο Όρος. Σύμφωνα με ορισμένα δημοσιεύματα, ο Κάρολος, βρήκε την γαλήνη που ζητούσε και την ψυχική ηρεμία στο Άγιο Όρος λίγο μετά το τραγικό δυστύχημα της πριγκίπισσας Νταϊάνα.

Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου, διαθέτει συλλογή με Βυζαντινές εικόνες (κάποιες είναι δώρα από τους μοναχούς) σε παρεκκλήσι εντός της έκτασης της κατοικίας του στο Χάιγκροβ Γκάρντενς.

Γνωστό είναι επίσης ότι διέθεσε 650.000 λίρες για τις εργασίες αναστήλωσης της Μονής Χιλανδρίου στο Άγιο Όρος που είχε καταστραφεί το 2003 από πυρκαγιά.

Οι συγκρούσεις με την Βασίλισσα Ελισάβετ Β’

Τα βρετανικά ταμπλόιντ αναφέρουν πως ο Κάρολος έχει βαθιά σχέση με την Ορθοδοξία και αυτός είναι ο λόγος που έρχεται σε αντιπαράθεση με την μητέρα του, Ελισάβετ συχνά. Από το περιβάλλον του πρίγκιπα αυτό διαψεύδεται κάθε φορά ενώ ο ίδιος στην Guardian είχε πει παλιότερα: «Αυτό που πολλοί αγνοούν ότι η Ορθοδοξία είναι ιστορικά, άρρηκτα συνδεδεμένη με τη βασιλική οικογένεια του Ηνωμένου Βασιλείου».

Ο πρίγκιπας, δεν αναφερόταν όμως στο Χριστιανικό θρήσκευμα αλλά στις ρίζες της οικογένειας τους η οποία είναι συνδεδεμένη με την Ορθοδοξία.

Η δήλωση του όμως αυτή ήταν αρκετή για να πυροδοτοθούν ξανά οι φήμες που τον θέλουν να έχει βαφτιστεί κρυφά από όλους Ορθόδοξος.

Το τελευταίο σενάριο

Μετά τον θάνατο της βασίλισσας, ο Κάρολος θα ανακηρυχτεί βασιλιάς. Η ενθρόνιση του θα γίνει ένα χρόνο μετά το θάνατο της μητέρας του. Όπως ισχυρίζονται πολλοί, ο Κάρολος θα αρνηθεί τον θρόνο ώστε να περάσει στον πρωτότοκο γιο του Ουίλιαμ, και οι λόγοι είναι η προχωρημένη ηλικία του και οι θρησκευτικές του πεποιθήσεις.

news

Υγεία

Ημικρανία: Οκτώ ένοχοι που «κρύβονται» στο πιάτο μας

Ημικρανία: Οκτώ ένοχοι που «κρύβονται» στο πιάτο μας

Μην περιμένετε να μιλήσουμε για τα «κακά» τρόφιμα που αποτελούν...

Ομάδα αίματος: Με ποιους κινδύνους για την υγεία συνδέεται η...

Ομάδα αίματος: Με ποιους κινδύνους για την υγεία συνδέεται η...

Εάν δεν δώσατε πρόσφατα αίμα, είναι πιθανό να μη γνωρίζετε...

Περισσότερα

Επιστήμη

Το οικολογικό καλαμάκι από το Κιλκίς που θα αντικαταστήσει το...

Το οικολογικό καλαμάκι από το Κιλκίς που θα αντικαταστήσει το...

«Η ιδέα μας ταξιδεύει στη Μεσοποταμία, οι λεπτομέρειες της προσπάθειας...

Αυτοί είναι οι 10 κωδικοί που δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε...

Αυτοί είναι οι 10 κωδικοί που δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε...

Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι κωδικοί με ονόματα, ομάδες

Περισσότερα

Προτεινόμενα

23.04.2019

Το eshop των My market (eshop.mymarket.gr) ξεκίνησε τη λειτουργία του...

20.04.2019

Περισσότεροι από 4.500 αθλητές, συνοδοί, θεατές και εθελοντές από όλο...

19.04.2019

«Μόνο αρνητική μπορεί να χαρακτηριστεί η είδηση ότι αναμένεται αύξηση...

16.04.2019

Το προνόμιο να εκμεταλλευτούν τις απεριόριστες δυνατότητες των οπτικών ινών...

Περιβάλλον - Ο καιρός

25.04.2019

Ο μετεωρολόγος, Σάκης Αρναούτογλου

25.04.2019

Την Μεγάλη Πέμπτη 25 Απριλίου 2019 αναμένονται νεφώσεις που κατά...

Περισσότερα

ΜΜΕ-Σινέ

25.04.2019

Η πιο αναγνωρίσιμη μεταφορά του Θείου Δράματος στη μικρή οθόνη...

Περισσότερα

Γυναίκα

23.04.2019

Υπάρχουν πρώην και πρώην των αντρών. Εκείνες που μετά τον...

23.04.2019

Το να κρατιέσαι χέρι-χέρι με το πρόσωπο που αγαπάς είναι

Περισσότερα

Καταγγελίες - Απόψεις

04.04.2019

Μέρα μεσημέρι, την ώρα που βρίσκονται σε εξέλιξη τα μαθήματα...

30.03.2019

Η απόφαση και τα ερωτήματα    Αναστάτωση έχει προκαλέσει η απόφαση της...

seleobrities

24.04.2019

Οι οκτώ καλύτεροι – Myrto, Icer, Blont, Maria, Sara, Jimmy, Lil...

15.04.2019

Τα Σαββατοκύριακα είναι αφιερωμένα στα παιδιά της αλλά η Φαίη...

14.04.2019

Με μια λαμπρή εκδήλωση στο κινηματοθέατρο «Ολύμπιον» το Ίδρυμα Παπαγεωργίου...

10.04.2019

Το Κέντρο Unesco πραγματοποίησε στη Θεσσαλονίκη ένα ιδιαίτερο δείπνο με...

Χορηγός Επικοινωνίας

2019

Μετά από 6 επιτυχημένες χρονιές το Sail for Pinkσυνεχίζει να...

2019

Ο Όμιλος Αστυνομικών Θεσσαλονίκης διοργανώνει εκδήλωση – ομιλία με θέμα:...

2019

Αυτό τον Μάιο και για τρείς ημέρες, η καρδιά της...

2019

Την Παρασκευή 12 Απριλίου διοργανώνεται στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας το “Tech...

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.