Με καταιγίδες θα μπει ο Αύγουστος σε Θεσσαλονίκη-Χαλκιδική

Με καταιγίδες θα μπει ο Αύγουστος σε Θεσσαλονίκη-Χαλκιδική

Ο Ιούλιος έως και το τέλος του θα σημειώσει υψηλές θερμοκρασίας.

Όμως σύμφωνα με το northmeteo.gr, o Αύγουστος θα έρθει με καταιγίδες στα ηπειρωτικά.

Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις,  από το μεσημέρι/απόγευμα του Σαββάτου και μετά, φαίνεται διαταραχή από τα βόρεια με τη μορφή πιθανότατα ψυχρού μετώπου θα επηρεάσει τη χώρα μας σταδιακά από βορρά προς νότο.

Στο επίκεντρο αρχικά το σύνολο της κεντρικής Μακεδονίας (ειδικά προς τα ξημερώματα της Κυριακής) με έμφαση στην κεντρική Μακεδονία, την Θεσσαλία και την Θράκη. Ενδεχομένως εδώ τα φαινόμενα να είναι ισχυρά και να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ανέμους. Μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δείξουν όσοι θα βρίσκονται στην ακτογραμμή των νομών Λάρισας, Πιερίας, Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Σερρών.

Μέσα στην Κυριακή δεν αποκλείεται να δούμε καταιγίδες και σε περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και της υπόλοιπης δυτικής Ελλάδας και της Πελοποννήσου. Η πιθανότητα για καταιγίδα στο νομό Αττικής υπαρκτή (κυρίως στα ορεινότερα), ωστόσο περιορισμένη για περιοχές εντός του λεκανοπεδίου. Παράλληλα, ο καιρός θα παρουσιάζει βελτίωση στην υπόλοιπη κεντροβόρεια χώρα με μικρή πιθανότητα μόνο για κάποιες μπόρες σε Μακεδονία και Θράκη (στα πιο ορεινά).

Η πιθανότητα για καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου είναι περιορισμένη έως μηδενική.

Οι άνεμοι θα στραφούν σε πιο βόρειους με το μελτέμι να ενισχύεται μέσα στο Αιγαίο φτάνοντας και τα 7-8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση της τάξεως των 8-10°C από το Σάββατο το απόγευμα έως και την Κυριακή το μεσημέρι.