"Παγωμένη" η επόμενη εβδομάδα - Χιόνια και ραγδαία επιδείνωση
  • Παρασκευή, 31 Ιανουαρίου 2020 22:30
  • By
  • weather

"Παγωμένη" η επόμενη εβδομάδα - Χιόνια και ραγδαία επιδείνωση

Η πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου -από την Κυριακή μέχρι την Πέμπτη-, αναμένεται να φέρει, ισχυρές βροχές, μεγάλη πτώση θερμοκρασίας, θυελλώδεις ανέμους αλλά και χιονοπτώσεις. Σύμφωνα με την ΕΜΥ,

ο καιρός θα παραμείνει καλός με ηλιοφάνεια για τα επόμενα 24ωρα, ωστόσο από την Τρίτη και μετά ο καιρός θα παρουσιάσει μια σημαντική αλλαγή.

 

Συγκεκριμένα:

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 
Στα δυτικά θα έχουμε λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα νότια και την ανατολική νησιωτική χώρα, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια πελάγη τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 
Λίγες  νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές, κυρίως στα δυτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη, όπου θα σημειωθούν λίγες ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στα νότια τοπικά θα φτάσουν τα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες. 

Τρίτη 4 Φεβρουαρίου
Στα δυτικά, τα νότια και το ανατολικό Αιγαίο νεφώσεις παροδικά αυξημένες, που κατά τη διάρκεια της νύχτας στα βορειοδυτικά θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία στα βόρεια θα αυξηθούν.Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία στα βόρεια θα αυξηθούν.Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι, δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.


 


Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου
Ο καιρός χαλάει από σήμερα στα βορειοδυτικά με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια. Χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά και βαθμιαία κατά τόπους στα κεντρικά ημιορεινά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ, με την θερμοκρασία να σημειώνει πτώση από τα βόρεια.

Πέμπτη 6 Ιανουαρίου
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα ανατολικά και νότια. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά - ημιορεινά και σε περιοχές στα κεντρικά και βόρεια με χαμηλότερο υψόμετρο, οι οποίες θα είναι κατά τόπους πυκνές στα ανατολικά ηπειρωτικά. Από το απόγευμα στα βόρεια τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση.