Βαρυχειμωνιά προ των πυλών - Έρχονται χιόνια στη Β.Ελλάδα – Τι προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου (ΒΙΝΤΕΟ)

Βαρυχειμωνιά προ των πυλών - Έρχονται χιόνια στη Β.Ελλάδα – Τι προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου (ΒΙΝΤΕΟ)

Τσουχτερό κρύο, βροχές, καταιγίδες, αλλά και χιόνια ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα συνθέτουν το σκηνικό του καιρού σήμερα. 

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, το ψυχρό κύμα που έχει εισβάλει στη χώρα από τα βόρεια, θα συνεχιστεί, καθώς εκτός της νέας πτώσης της θερμοκρασίας, αναμένεται έντονη χιονόπτωση, το βράδυ κυρίως, στα κεντρικά και τα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, ''αρχικά καλός έως και ανοιξιάτικος κυρίως στα νότια στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας. Γρήγορα άστατος στα βορειοδυτικά…. Χειμωνιάτικος από το απόγευμα και κυρίως τις νυχτερινές ώρες στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια''. Τις πρωινές ώρες της Τρίτης, ο καιρός θα είναι αρκετά αίθριος στο μεγαλύτερο κομμάτι της χώρας εκτός από τα βορειοδυτικά, σύμφωνα με την πρόβλεψη του Σάκη Αρναούτογλου. Αρκετή ηλιοφάνεια και μερικά σύννεφα θα υπάρχουν στα ηπειρωτικά της χώρας, ενώ στο κεντροβόρειο Ιόνιο, από τη βορειοδυτική Πελοπόννησο, δυτική και βορειοδυτική Στερεά Ελλάδα μέχρι και τη δυτική ορεινή Θεσσαλία και Ήπειρο, τα σύννεφα από το πρωί θα δίνουν κάποιες μπόρες και τοπικές καταιγίδες.

Από το μεσημέρι, στη νότια Ελλάδα και συγκεκριμένα από την Αττική και κάτω ο καιρός δεν θα παρουσιάσει κάποια μετάλλαξη, με αρκετή ηλιοφάνεια να κυριαρχεί. Στο κεντροβόρειο Ιόνιο θα διατηρηθεί άστατος ο καιρός με τοπικές μπόρες και άστατες καταιγίδες, ενώ από τη βόρεια Στερεά Ελλάδα και από τις Σποράδες και πιο βόρεια ο καιρός θα «βαρύνει» αρκετά. Θα ξεκινήσουν κάποιες βροχές μέτριας έντασης, οι οποίες θα δυναμώνουν όσο θα νυχτώνει.

Κατά τις βραδινές ώρες, καθώς θα υπάρχουν ισχυροί βοριάδες και η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση, στη Βόρεια Ελλάδα κυρίως θα υπάρξει χιονόπτωση. Στη δυτική Μακεδονία και κυρίως στους νομούς Φλώρινας και Κοζάνης μέχρι και την Τετάρτη το πρωί δεν αποκλείεται να χιονίσει πρόσκαιρα. Στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα, οι περισσότερες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε περιοχές υψηλού υψομέτρου, ενώ μέχρι τα ξημέρωμα της Τετάρτης χιονοπτώσεις θα σημειωθούν και σε χαμηλότερα υψόμετρα. Σε Ήπειρο, Θεσσαλία, αλλά και στο Βόρειο Αιγαίο θα υπάρχουν αρκετές βροχές, οι οποίες θα δυναμώσουν αργά το βράδυ και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Δείτε το σχετικό βίντεο: