Αλλάζει ο καιρός από σήμερα: Πού αναμένονται βροχές μέχρι και το Σάββατο
  • Τετάρτη, 02 Οκτωβρίου 2019 20:00
  • By
  • weather

Αλλάζει ο καιρός από σήμερα: Πού αναμένονται βροχές μέχρι και το Σάββατο

Το φθινοπωρινό του «πρόσωπο» θα δείξει ο καιρός τις προσεχείς ημέρες, καθώς σύμφωνα με τους μετεωρολόγους θα αρχίσουν να πυκνώνουν σταδιακά τα σύννεφα, φέρνοντας πτώση της θερμοκρασίας και βροχές.

 Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου, ο καιρός -που στην αρχή της Τετάρτης θα είναι αίθριος- θα ξεκινήσει να αλλάζει από σήμερα, καθώς μετά το μεσημέρι θα σχηματιστούν νεφώσεις από τα ανατολικά προς τα δυτικά.

Ο γνωστός μετεωρολόγος ανέφερε ότι το βαρομετρικό χαμηλό που «σκίαζε» την κεντρική Ευρώπη «αποφάσισε να κινηθεί πιο νότια, δίνοντας αρκετές βροχές σε κεντρική και βόρεια Ευρώπη, αλλά και στην κεντρική Μεσόγειο, κυρίως στην Ιταλία».

Οπως εξήγησε για τον καιρό της Τετάρτης, από το μεσημέρι και μετά αναμένονται σύννεφα στις περισσότερες περιοχές και τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά και δυτικά (κυρίως βόρειο Ιόνιο, Ηπειρο και Θεσσαλία).

Οι ασθενείς αυτές βροχές θα συνεχιστούν και τη νύχτα προς την Πέμπτη, ενώ η θερμοκρασία τις πρωινές ώρες θα κυμανθεί, σε αρκετές περιοχές, σε μονοψήφιες τιμές, δηλαδή υπό των 10 βαθμών Κελσίου.

Αισθητή η αλλαγή του καιρού τις προσεχείς ημέρες σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου / Φωτογραφία: YouTube/ERT3
Επιδεινώνεται ο καιρός την Πέμπτη και την Παρασκευή
Σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, ο καιρός την Πέμπτη θα αρχίσει να αλλάζει από τα δυτικά, με λίγα σύννεφα στην αρχή και ιδιαίτερα αυξημένη υγρασία, που μπορεί να προκαλέσει και φαινόμενα θαλάσσιας ομίχλης σε Ιόνιο και Αιγαίο.

Βροχές και καταιγίδες αναμένονται, εκ νέου, στα βορειοδυτικά τμήματα της χώρας. Σε ό,τι αφορά τον καιρό της Παρασκευής, ο μετεωρολόγος τόνισε ότι στα δυτικά θα είναι άστατος καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Την Παρασκευή, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, αναμένονται βροχές στα βόρεια και, προς το απόγευμα, και στη βορειοανατολική Ελλάδα.