Εξασθενούν προσωρινά οι βοριάδες - Παραμένει υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς

Εξασθενούν προσωρινά οι βοριάδες - Παραμένει υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς

Οι πολύ ενισχυμένοι βόρειοι άνεμοι που πνέουν στο Αιγαίο και στα ανατολικά ηπειρωτικά, αναμένεται να εξασθενήσουν σημαντικά

κατά τη διάρκεια της ημέρας, αλλά θα ενταθούν και πάλι από το βράδυ. Αυτό επισημαίνει η υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου και προειδοποιεί ότι σε αρκετές περιοχές ανά τη χώρα ο κίνδυνος πυρκαγιάς παραμένει υψηλός.

Στο χάρτη παρουσιάζονται περιοχές όπου η ένταση του ανέμου θα ξεπερνά τα 6 μποφόρ

Δυτικοί άνεμοι εντάσεων έως 5 μποφόρ θα πνέουν στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις η ένταση θα υπερβαίνει τα 6 μποφόρ.

Από τις βραδινές ώρες στο Βόρειο Ιόνιο, στην Κεντρική Μακεδονία, στο Βορειοδυτικό Αιγαίο, στην Ανατολική Θεσσαλία, στις Σποράδες και στη Βόρεια Εύβοια θα επικρατήσουν ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι, ενώ βορειοανατολικοί άνεμοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ θα επικρατήσουν στο Βορειοανατολικό Αιγαίο.

Στο χάρτη παρουσιάζεται ο σύνθετος δείκτης επικινδυνότητας πυρκαγιάς για τις μεσημεριανές της Τετάρτης 14/08. Με πορτοκαλί και κόκκινα χρώματα φαίνονται οι περιοχές με πολύ υψηλή και ακραία επικινδυνότητα.

Παράλληλα, υψηλός και τοπικά πολύ υψηλός θα είναι ο κίνδυνος εκδήλωσης και εξάπλωσης πυρκαγιών σε πολλές περιοχές της χώρας και ιδιαίτερα στη Νότια Εύβοια, στην Αττική, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, στη Ρόδο και στη Νότια Κρήτη.

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.