«Τρελάθηκε» ο καιρός: Ξανά βροχές την Παρασκευή -Πού θα εκδηλωθούν φαινόμενα [χάρτης]

«Τρελάθηκε» ο καιρός: Ξανά βροχές την Παρασκευή -Πού θα εκδηλωθούν φαινόμενα [χάρτης]

Ιδιαίτερα αναποφάσιστος δείχνει ο καιρός για το αν θα… ενδώσει στο καλοκαίρι, καθώς σύμφωνα με τους μετεωρολόγους και αύριο, Παρασκευή, αναμένεται επιστροφή των βροχών και των τοπικών καταιγίδων.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, παρά τη διαφαινόμενη βελτίωση του καιρού, αύριο, Παρασκευή, στα ηπειρωτικά αναμένεται να αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και να εκδηλωθούν τοπικές βροχές. Η ΕΜΥ προβλέπει ότι στα ορεινά της δυτικής και βόρειας Ελλάδας θα καταγραφούν μεμονωμένες καταιγίδες. Σε ό,τι αφορά τη θερμοκρασία, οι μετεωρολόγοι «βλέπουν» για αύριο μικρή άνοδο στο Ιόνιο και στα ηπειρωτικά.

Στους προγνωστικούς πίνακες του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών για τον καιρό εμφανίζονται βροχοπτώσεις σε αρκετές περιοχές αύριο. Μεταξύ αυτών, είναι το Αγρίνιο, η Αρτα αλλά και περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, όπως η Χαλκιδική (Πολύγυρος).

Πολύγυρος Χαλκιδικής:

Ο πίνακας για τον καιρό της Παρασκευής στον Πολύγυρο
Ο πίνακας για τον καιρό της Παρασκευής στον Πολύγυρο / Πηγή: METEO.GR

Σύμφωνα με το meteo.gr καταιγίδα αναμένεται αύριο και στο Αγρίνιο:

Ο πίνακας για τον καιρό της Παρασκευής στο Αγρίνιο
Ο πίνακας για τον καιρό της Παρασκευής στο Αγρίνιο / Πηγή: METEO.GR

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού και το Σάββατο

Την πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό, τις αναμενόμενες βροχές στα ηπειρωτικά και τις καταιγίδες στα ορεινά, επιβεβαιώνει και η ευρωπαϊκή υπηρεσία MeteoAlarm. Οπως φαίνεται στον χάρτη προειδοποιήσεων του MeteoAlarm αναμένονται μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της δυτικής Πελοποννήσου, της δυτικής Στερεάς Ελλάδας, της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας και της Κεντρικής Μακεδονίας.

Ο χάρτης του MeteoAlarm για τον καιρό της Παρασκευής, 19ης Ιουλίου:

Ο χάρτης του MeteoAlarm επισημαίνει με κίτρινο τις αναμενόμενες καταιγίδες στα ορεινά / Πηγή: METEOALARM.EU

Παρόμοιος θα είναι ο καιρός και το Σάββατο, με πρόσκαιρες νεφώσεις να σχηματίζονται στα ηπειρωτικά της χώρας. Η ΕΜΥ αναφέρει ότι αναμένονται τοπικές βροχές στα κεντρικά και βόρεια της χώρας και -εκ νέου- καταιγίδες στα ορεινά.

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.