Άστατος και σήμερα ο καιρός - Βροχές και καταιγίδες στη Θεσσαλονίκη

Άστατος και σήμερα ο καιρός - Βροχές και καταιγίδες στη Θεσσαλονίκη

Σήμερα αναμένεται άστατος καιρός. Πιο συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια της νύχτας αναμένονται τοπικές βροχές, όμβροι και σποραδικές καταιγίδες στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, που στη συνέχεια θα επεκταθούν σε όλη την ανατολική και βόρεια ηπειρωτική χώρα. Προς το βράδυ τα φαινόμενα θα περιοριστούν κυρίως στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη έως το ξημέρωμα αλλά και προς το τέλους του εικοσιτετραώρου.

 

Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 11 έως 24 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια από 13 έως 29, στα νησιά του Ιονίου από 14 έως 22, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 13 έως 24, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 14 έως 25, και στην Κρήτη από 12 έως 25.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους, ενώ τοπικές βροχές, όμβροι και πιθανώς καταιγίδες θα εκδηλωθούν από το απόγευμα. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη τόσο έως το ξημέρωμα αλλά και προς το βράδυ, κυρίως στα ανατολικά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ, αλλά από το πρωί έως και το απόγευμα θα γίνουν νότιοι 2 έως 4 και τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 19 έως 23 βαθμούς

Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βορειοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, σταδιακά όμως από το μεσημέρι θα γίνουν μεταβαλλόμενοι 2 έως 4 μποφόρ. Ιδιαίτερα στην περιοχή των Σποράδων και στον Θερμαϊκό θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Στο Κεντρικό Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, σταδιακά όμως από το μεσημέρι θα στραφούν σε δυτικούς 2 έως 4 μποφόρ. Στο Νότιο Αιγαίο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές και βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 και τοπικά 6 μποφόρ, ενώ στην περιοχή των Δωδεκανήσων θα φτάνουν τοπικά και τα 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ, το μεσημέρι και απόγευμα όμως θα γίνουν δυτικοί 3 έως 5 μποφόρ.

Πηγή: meteo.gr 

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.