Αρνητική στον κορονοϊό η κοινοτάρχισσα της 15χρονης

Αρνητική στον κορονοϊό η κοινοτάρχισσα της 15χρονης

Αρνητικό στον κορονοϊό είναι το δείγμα της κοινοτάρχισσας, η οποία μαζί τα παιδιά που διέμεναν στο ίδιο σπιτάκι με την 15χρονη διαγνώστηκε θετική στον κορονοϊό, αλλά την ομαδάρχισσα υποβλήθηκε σε τεστ για κορονοϊό.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αναμένονται τα δείγματα των υπολοίπων. Να σημειωθεί ότι, σε εξέλιξη βρίσκεται η απολύμανση των χώρων όπου διέμενε η 15χρονη.

Το κορίτσι πήγε στην κατασκήνωση στις 5 Ιουλίου. Τέσσερις μέρες αργότερα ανέβασε δέκατα. Οι υπεύθυνοι της κατασκήνωσης την παρακολούθησαν επί 24 ώρες και αφού δεν έπεσε ο πυρετός, κλήθηκαν οι γονείς της και προχώρησαν σε τεστ.

Να σημειωθεί οτι η κατασκήνωση Σκούρας σε ανακοίνωση της αναφέρει, ''Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως αργά χθες το βράδυ μας γνωστοποιήθηκε από το νοσοκομείο της Βέροιας ότι βρέθηκε θετικό κρούσμα covid-19 σε 15χρονο παιδί που φιλοξενήθηκε στην κατασκήνωσή μας. Αμέσως επικοινωνήσαμε με τον ΕΟΔΥ και σύμφωνα με τις συστάσεις του, απομονώσαμε τα παιδιά που βρισκόντουσαν στο ίδιο σπιτάκι. Κατόπιν συνεννόησης με τους γονείς τους, απομακρύνθηκαν προληπτικά από τον χώρο της κατασκήνωσης. Το παιδί ήρθε στην κατασκήνωσή μας στις 5 Ιουλίου. Στις 9 Ιουλίου ανέβασε δέκατα και μεταφέρθηκε στο ιατρείο μας σύμφωνα με το πρωτόκολλο. Παρακολουθήθηκε για 24 ώρες, ενημερώθηκαν οι γονείς του και στις 10 Ιουλίου απομακρύνθηκε από την κατασκήνωση ώστε να προβεί στις απαραίτητες εξετάσεις.Άμεσα εφαρμόστηκαν όλα τα μέτρα για την ασφάλεια των κατασκηνωτών και του προσωπικού μας.Θησαυρός της κατασκήνωσης είναι οι άνθρωποι και τα παιδιά της. Σας ευχαριστούμε για την εμπιστοσύνη. Ευχόμαστε να την επιστρέψουμε με χαμόγελα και ένα αξέχαστο καλοκαίρι.