Κατολισθήσεις και πλημμυρισμένα σπίτια από την κακοκαιρία  στη Χαλκιδική (ΦΩΤΟ)

Κατολισθήσεις και πλημμυρισμένα σπίτια από την κακοκαιρία στη Χαλκιδική (ΦΩΤΟ)

Δεν έχουν τελειωμό τα προβλήματα που προξένησε η νεροποντή του Σαββατοκύριακου στη Σιθωνία. Στη Βουρβουρού δεκάδες σπίτια και καταστήματα γέμισαν νερό και λάσπες.

Τα νερά από τα ρέματα κατέβασαν τόσο νερό που ήταν αδύνατο να συγκρατηθεί. Οι δρόμοι μέσα στον οικισμοί έγιναν ποτάμια, έπεσαν φράχτες, πλημμύρισαν υπόγεια και σπίτια και καταστράφηκαν περιουσίες. Μπαζωμένα ρέματα και αυθαίρετα κτίσματα, ήταν σύμφωνα με τους κατοίκους, η αιτία των πλημμυρών.«Έχουν τραβηχτεί τα νερά, έχει πέσει η στάθμη τους», ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Γιώργος, ενώ σε ό,τι αφορά το αγροτικό οδικό δίκτυο, αναφέρει ότι υπάρχουν ζητήματα τα οποία αντιμετωπίζονται από τον δήμο Σιθωνίας και τις υπηρεσίες της πολιτικής προστασίας.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής του τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Μπάμπης Στεργιάδης σημειώνει ότι τα μεγαλύτερα προβλήματα από τις βροχοπτώσεις σημειώθηκαν στην περιοχή της Σιθωνίας, στη Συκιά, τη Σάρτη και την Τορώνη, όπου πλημμύρισαν τα ρέματα της περιοχής, λόγω του μεγάλου όγκου του νερού. «Δεκαπέντε μηχανήματα από την Περιφέρεια εργάστηκαν εκεί χθες και συνεχίζουν τις εργασίες και σήμερα, αποκαθιστώντας την κατάσταση μετά τις κατολισθήσεις στο οδικό κύκλωμα της Σιθωνίας και ειδικότερα στα τμήματα από τη Βουρβουρού προς τη Σάρτη και από τον Μαρμαρά προς το Πόρτο Κουφό. Οι δρόμοι έχουν δοθεί στην κυκλοφορία», τόνισε. Σχετικά με τις πτώσεις δέντρων που σημειώθηκαν και στην Κασσάνδρα, τα περιστατικά αντιμετώπισε η πυροσβεστική ενώ και στο Άγιον Όρος έγιναν κατολισθήσεις και ρέματα υπερχείλισαν.

 

Κλειστός θα παραμείνει ο δρόμος Πευκοχωρίου - Αγίας Παρασκευής που εμφάνισε επικίνδυνες καθιζήσεις, τις οποίες προκάλεσε η έντονη βροχόπτωση.Οι καθιζήσεις συνεχίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας της Κυριακής και πλέον το πρώτο φως της ημέρας κατέδειξε την άμεση αποκατάσταση των βλαβών αδύνατη,καθώς απαιτείται συνολική παρέμβαση για την εξασφάλιση μόνιμης λύσης. Ο Δήμος Κασσάνδρας προχωρά άμεσα, στην εκπόνηση σχετικής μελέτης για την εκτέλεση έργου αντιστήριξης των πρανών και ασφαλούς επισκευής του δρόμου έτσι ώστε να δοθεί μόνιμη λύση.Την ίδια στιγμή, ο Δήμος Κασσάνδρας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχουν κηρύξει τη Δημοτική Ενότητα Παλλήνης σε έκτακτη ανάγκη, καθώς προβλήματα από τα έντονα καιρικά φαινόμενα σημειώθηκαν και σε άλλες περιοχές, στην παραλιακή ζώνη, σε αγροτικές οδούς και σε ρέματα.

 

 

Πηγή:halkidikinews.gr