Προβλήματα στη Χαλκιδική από την κακοκαιρία - Χωρίς ρεύμα αρκετές περιοχές

Προβλήματα στη Χαλκιδική από την κακοκαιρία - Χωρίς ρεύμα αρκετές περιοχές

Η νέα κακοκαιρία ''Διδώ" έφερε προβλήματα στο οδικό δίκτυο αλλά και στο δίκτυο ηλεκτροδότησης.

Χωρίς ρεύμα παραμένει από χθες το Πευκοχώρι, ενώ προβλήματα παρουσιάζονται και στο δίκτυο ηλεκτρισμού στην Καλλιθέα, στην Άφυτο, στο Παλιούρι και στην Κρυοπηγή. Χωρίς ρεύμα και περιοχές στην πόλη των Ν. Μουδανιών, σύμφωνα με το halkidikinews.gr. Επίσης, δέντρο έπεσε το πρωί στον παλιό επαρχιακό δρόμο Νικήτης - Μεταμόρφωσης και παρενέβη η Πυροσβεστική Υπηρεσία για την απομάκρυνσή του.

Σε ισχύ βρίσκεται σήμερα, Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια της Ιερισσού και της Ουρανούπολης προς το Αγιον Ορος, σύμφωνα με το xalkidikipolitiki.gr. Οι ισχυροί άνεμοι 6 μποφόρ που τοπικά γίνονται θυελλώδεις 7 μποφόρ αποτελούν την αιτία που υπήρξε το απαγορευτικό. Οι άνεμοι αναμένεται να εξασθενήσουν από τα ξημερώματα της Πέμπτης 12 του μηνός. Επίσης μεγάλη προσοχή απαιτείται στους δρόμους εντός του Αγίου Όρους λόγω βροχής και λάσπης.

Τέλος, προβλήματα εντοπίζονται στο οδικό δίκτυο της Χαλκιδικής λόγω καιρικών φαινομένων. Λόγω έντοχης βροχόπτωσης και υπερχείλισης των υδάτων κλειστό είναι το πρώτο χιλιόμετρο της Επαρχιακής οδού Ορμύλιας - Βραστάμων κα το πρώτο χιλιόμετρο της Επαρχιακής Οδού Μεταμόρφωσης - Μεταγγιτσίου. Κλειστές παραμένουν η Επ.Ο. Πολυγύρου- Ιερισσού, από 31ο χιλ , θέση «Πλατανόρεμα», (λόγω καθίζησης), η π αραλιακή οδός οικισμού «Γαλήνη» Νέας Καλλικράτειας, (λόγω καθίζησης) και η δ ιασταύρωση Βαρβάρας Ολυμπιάδας, προς Ολυμπιάδα, από 8,1ο χλμ έως 11,7οχλμ,λόγω κατολίσθησης πρανών. Επίσης στην Ημαθία, απαραίτητες είναι οι αντιολισθητικές αλυσίδες, στην Επαρχική Οδό Βέροιας - Σελίου από το 190 χιλιόμετρο μέχρι το 29 χιλιόμετρο, μέχρι το χιονοδρομικό και στην Παλαιά Εθνική Οδό Βέροιας - Κοζάνης μέσω Καστανιάς, από το 93ο μέχρι 97ο χιλιόμετρο.