Η κακοκαιρία βούλιαξε περιοχή της Χαλκιδικής! (ΦΩΤΟ)

Η κακοκαιρία βούλιαξε περιοχή της Χαλκιδικής! (ΦΩΤΟ)

Η Ολυμπιάδα μετρά τις πληγές της μετά τα έντονα καιρικά φαινόμενα

που έπληξαν την περιοχή από χθες το βράδυ. Δρόμοι ποτάμια, σπίτια πλημμυρισμένα, οικοσκευές που έφθασαν μέχρι τη θάλασσα και η παραλία μπαζωμένη από ξύλα και φερτά υλικά.

Από νωρίς το πρωί ήταν έκδηλη η αγωνία όλων για το ρέμα του Μαυρόλακκα που περνά από το χωριό. Δυστυχώς, η ασταμάτητη βροχόπτωση κατέβασε μεγάλο όγκο ύδατος με αποτέλεσμα το νερό να κατακλύσει σπίτια και δρόμους και η Ολυμπιάδα να πλημμυρίσει.

"Κάθε φορά που βρέχει ζούμε με το φόβο να μην πλημμυρίσει το ρέμα. Η εικόνες σήμερα στο χωριό είναι αποκαρδιωτικές"  ανέφερε στο halkidikinews.gr πρόεδρος της κοινότητας, Γιάννης Πετράκης.

"Η κατάσταση στην Ολυμπιάδα είναι δύσκολη. Αυτήν την ώρα γίνεται σύσκεψη με τους επιτελείς της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας και της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας για να οργανώσουμε τις κινήσεις μας, προκειμένου να επαναφέρουμε τον οικισμό στην προηγούμενη κατάσταση. Ήδη στην πλατεία της Ολυμπιάδας βρίσκονται τώρα 7 Πυροσβεστικά οχήματα και θα παρεμβαίνουν όπου τους ζητηθεί για την απάντληση των νερών" δήλωσε στο halkidikinews.gr o δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος.

Στην Ολυμπιάδα βρίσκονται ήδη ο Συντονιστής Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, Σπυρίδων Βαρσάμης και ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας, Κωνσταντίνος Παχίδης για να συντονίσουν το έργο της Πυροσβεστικής.

Την ίδια ώρα μηχανήματα του Δήμου Αριστοτέλη και της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής ξεκίνησαν τις εργασίες αποκατάστασης, καθώς τα καιρικά φαινόμενα έχουν υποχωρήσει.

πηγη halkidikinews.gr