''Λίφτινγκ'' σε σχολεία της Χαλκιδικής

''Λίφτινγκ'' σε σχολεία της Χαλκιδικής

Σημαντικά έργα για την κάλυψη των βασικών αναγκών του Δήμου Κασσάνδρας έχουν ενταχθεί στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, μετά από συντονισμένες και άμεσες ενέργειες της Δημοτικής Αρχής.


Ειδικότερα με απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών εγκρίθηκε η χρηματοδότηση του έργου που θα αναβαθμίσει τις παιδικές χαρές του Δήμου, προϋπολογισμού 217.000 ευρώ. Ο προϋπολογισμός καλύπτεται πλήρως από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Το έργο προβλέπει την τοποθέτηση σύγχρονου εξοπλισμού (κούνιες, τραμπάλες, πολυσύνθετα συγκροτήματα οργάνων, πάνελς αναρρίχησης, τσουλήθρες), δαπέδων ασφαλείας και φωτιστικών σωμάτων. Ο προς τοποθέτηση εξοπλισμός θα παρέχει ποικιλία δραστηριοτήτων για την ψυχαγωγία των παιδιών συμβάλλοντας στη νοητική, κινητική, συναισθηματική και κοινωνική ανάπτυξή τους.

Με δεύτερη απόφαση του Υπουργείου Εσωτερικών εγκρίθηκαν 104.900 ευρώ, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΑΥΛΕΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΣΣΑΝΔΡΑΣ» ολικού προϋπολογισμού 250.000 ευρώ. Το υπόλοιπο ποσό των 145.100 ευρώ προέρχεται από ιδίους πόρους του Δήμου Κασσάνδρας. Το έργο περιλαμβάνει αποκατάσταση φθορών επί των σχολικών κτιρίων, αντικατάσταση κουφωμάτων, αναβάθμιση συνθηκών υγιεινής με την τοποθέτηση νέων και σύγχρονων σχετικών υποδομών, βελτίωση περιβάλλοντος χώρου με την αποκατάσταση φθορών και τη δημιουργία σύγχρονων χώρων με αυξημένα επίπεδα ασφάλειας και λειτουργικότητας (βελτίωση υφιστάμενων και κατασκευή νέων περιφράξεων, τοποθέτηση σύγχρονου τάπητα γηπέδου basket κλπ.).

dhmotiko kallitheas

Εκτός από τα παραπάνω τονίζεται η διαρκής και με αμείωτους ρυθμούς προσπάθεια που καταβάλει ο Δήμος Κασσάνδρας τα τελευταία έτη για την ποιοτική βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών εκπαίδευσης των σχολικών υποδομών του Δήμου με αποτέλεσμα την ένταξη στο ΕΣΠΑ 2014-2020 τόσο του νέου «Λυκείου – Γυμνασίου Κασσανδρείας» ολικού Προϋπολογισμού 3.430.000 ευρώ όσο και του νέου «Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Ν. Φώκαιας» ολικού Προϋπολογισμού 786.987,11 ευρώ. Μάλιστα, ο Φάκελος του νέου «Λυκείου – Γυμνασίου Κασσανδρείας» συγκέντρωσε την υψηλότερη βαθμολογία κατά τον τεχνικό έλεγχο και τη συγκριτική αξιολόγηση που διενεργήθηκαν από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Ε.Π Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας μεταξύ των έντεκα υποβληθεισών προτάσεων.

nhp f

Επιπλέον επετεύχθη η διοικητική-τεχνική ολοκλήρωση και η άμεση έναρξη κατασκευής κρίσιμων σχολικών μονάδων του Δήμου όπως «Βρεφονηπιακός Σταθμός και Νηπιαγωγείο Κασσανδρείας» ολικού προϋπολογισμού 1.525.000 ευρώ, «Δημοτικό Σχολείο Καλάνδρας» συνολικού προϋπολογισμού 732.055 ευρώ και «Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας» ολικού προϋπολογισμού 340.000 ευρώ. Τα ανωτέρω έργα χρηματοδοτούνται αποκλειστικά από ιδίους πόρους του Δήμου Κασσάνδρας.

Επίσης, στο πλαίσιο του Χρηματοδοτικού Προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ ο Δήμος Κασσάνδρας έχει υποβάλλει ολοκληρωμένη πρόταση που αφορά την προμήθεια μηχανημάτων έργου και συνοδευτικού εξοπλισμού με προϋπολογισμό 285.200 ευρώ. Ο προϋπολογισμός της Πράξης θα καλυφθεί με το ποσό των 160.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και με το υπόλοιπο ποσό των 125.200 ευρώ από ιδίους πόρους του Δήμου Κασσάνδρας.

«Ο Δήμος Κασσάνδρας συνεχίζει συστηματικά και αποτελεσματικά να αξιοποιεί στο έπακρον κάθε δυνατή πηγή χρηματοδότησης και να εξασφαλίζει σημαντικούς οικονομικούς πόρους με αποκλειστικό σκοπό την ποιοτική βελτίωση των υποδομών του Δήμου μας», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του Δήμου.

 

halkidikifocus.gr

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.