Ένας γιατρός το 24ωρο στο ΚΥ Κασσανδρείας για όλα τα περιστατικά- Πολύωρη αναμονή των ασθενών

Ένας γιατρός το 24ωρο στο ΚΥ Κασσανδρείας για όλα τα περιστατικά- Πολύωρη αναμονή των ασθενών

Πολλές ώρες αναμονής από τους ασθενείς για να εξεταστούν, ένας γιατρός για όλα τα περιστατικά ανά 24ωρο και παράπονα από τους ασθενείς θα αντιμετωπίσει κάποιος αν επισκεφτεί το Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας Χαλκιδικής αυτές τις ημέρες.

Όσοι κάτοικοι ή παραθεριστές της περιοχής ασθενήσουν και επισκεφθούν το κέντρο υγείας, θα πρέπει να είναι οπλισμένοι με υπομονή καθώς η αναμονή μέχρι να εξεταστούν είναι πολύωρη φτάνοντας ακόμη και τις 3-4 ώρες. Αυτή η κατάσταση τους καλοκαιρινούς μήνες που οι παραθεριστές είναι χιλιάδες δυσχεραίνεται ακόμη περισσότερο.

Στο ΚΥ Κασσανδρείας υπάρχει ένας γενικός ιατρός ανά 24ωρη βάρδια, ο οποίος είναι υπεύθυνος να εξετάσει όλα τα περιστατικά που προκύπτουν ανεξαρτήτως ειδικότητας, με τη βοήθεια ενός ειδικευόμενου και 2-3 νοσηλευτών.

Ο γιατρός της βάρδιας και οι νοσηλευτές καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες, για να αντιμετωπίσουν τα περιστατικά, ωστόσο η κατάσταση με την πολύωρη αναμονή είναι απελπιστική. Νωρίτερα σήμερα μάλιστα σημειώθηκε τροχαίο στο Παλιούρι και ο γιατρός αναγκάστηκε να συνοδεύσει το ασθενοφόρο, καθώς υπήρχαν τραυματίες, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να περιμένουν πίσω και να μην υπάρχει κάποιος να τους εξετάσει. Μάλιστα, εγείρεται το ερ'ωτημα τι θα γινόταν αν εκείνη την ώρα που έλειπε ο γιατρός έφτανε στο ΚΥ ένα σοβαρό περιστατικό.

Εκτός όμως από τις ελλείψεις σε γιατρούς το ΚΥ αλλά και όλη η Χαλκιδική αντιμετωπίζουν ελλείψεις και με τους διασώστες του ΕΚΑΒ.

Να σημειωθεί ότι σήμερα το ΚΥ Κασσανδρείας επισκέφθηκε κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για να κάνει αυτοψία με επικεφαλής τη βουλευτή Χαλκιδικής.

Ενημερώθηκαν για την κατάσταση που επικρατεί τόσο από την διευθύντρια-συντονίστρια του, Σοφία Δημοπούλου όσο και από τους παρευρισκόμενους ασθενείς οι οποίοι περίμεναν υπομονετικά να εξεταστούν.

Μάλιστα, όπως επισήμανε η κ. Ιγγλέζη χθες επισκέφθηκαν και το νοσοκομείο Πολυγύρου, όπου κατέγραψαν ελλείψεις και προβλήματα, ενώ επισήμανε ότι θα ενημερώσουν τους αρμόδιους για να λυθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας υγείας στη Χαλκιδική.