Όχι του Δήμου Αριστοτέλη στο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών λόγω χορηγίας της Ελληνικός Χρυσός

Όχι του Δήμου Αριστοτέλη στο Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών λόγω χορηγίας της Ελληνικός Χρυσός

Αρνητική απάντηση απέστειλε με επιστολή του ο Δήμος Αριστοτέλη στην Ομοσπονδία Άρσης Βαρών, για την διεξαγωγή του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Άρσης Βαρών στα κλειστά γυμναστήρια Αρναίας και Ιερισσού, καθώς στους χορηγούς της διοργάνωσης περιλαμβάνεται η Ελληνικός Χρυσός.


Αναλυτικότερα, η Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών τα τελευταία χρόνια διεξάγει τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα (Νέων - Νεανίδων, Ανδρών - Γυναικών) του αγωνίσματος σε απομακρυσμένες περιοχές, επιλέγοντας για φέτος τη Χαλκιδική και συγκεκριμένα το Δήμο Αριστοτέλη. Παράλληλα με τους αγώνες η Ομοσπονδία, σε συνεργασία Ολυμπιακή Επιτροπή υλοποιεί και προγράμματα παρουσίασης των αθλημάτων στους μαθητές της περιοχής που διεξάγεται το Πρωτάθλημα. Στα πλαίσια του φετινού Πρωταθλήματος, απευθύνθηκε αρχικά στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ζητώντας την αιγίδα της (για την οποία έλαβε θετική απάντηση και στον Δήμο Αριστοτέλη, από τον οποίο ωστόσο πήρε αρνητική απάντηση, εφόσον ένας από τους χορηγούς των διοργανώσεων είναι η Ελληνικός Χρυσός.

Ο Γ. Ζουμπάς

Για την αρνητική απάντηση του Δήμου στην Ομοσπονδία μίλησε στο halkidikifocus ο Δήμαρχος Αριστοτέλη Γιώργος Ζουμπάς, ο οποίος σημείωσε ότι μέσα στον Μάρτιο ο Δήμος έλαβε μία επιστολή από την Ελληνική Ομοσπονδία Άρσης Βαρών, στην οποία ζητούσαν την αιγίδα του Δήμου (παραχώρηση γυμναστηρίων σε Αρναία και Ιερισσό) για τη διεξαγωγή του Πρωταθλήματος, αρχής γενομένης από τις 15 Απριλίου, ενώ κατά διαστήματα θα διεξάγονταν αγώνες μέχρι τον Οκτώβριο. «Παρ' ότι δεν αναφερόταν η Ελληνικός Χρυσός ανάμεσα στους χορηγούς, γνωρίζουμε ότι η άρση βαρών έχει αναπτύξει σχέσεις με την εταιρεία», επεσήμανε ο κ. Ζουμπάς, τονίζοντας: «Η εταιρεία με τη δραστηριότητά της στην περιοχή έχει δημιουργήσει αντιθέσεις. Ένα μέρος του κόσμου δεν τη θέλει. Αν δίναμε το "πράσινο φως" στη διεξαγωγή του Πρωταθλήματος με χορηγό την Ελληνικός Χρυσός θα δημιουργούνταν εντάσεις και θα ήταν δύσκολο να διασφαλίσουμε την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων. Έτσι αποστείλαμε αυτή την εβδομάδα την απάντησή μας στην Ομοσπονδία, στην οποία αναφέρουμε ότι εφόσον είναι η Ελληνικός Χρυσός χορηγός δεν μπορούμε να δεχθούμε την πρόταση».
Επίσης ο κ. Ζουμπάς έκανε λόγο για «στημένο παιχνίδι» καθώς «οι πρώτοι αγώνες θα έπρεπε να γίνουν στις 15 Απριλίου και εμείς λάβαμε την επιστολή στα μέσα Μαρτίου, δηλαδή τελευταία στιγμή», διευκρινίζοντας ωστόσο ότι: «Διέρρευσε στα ΜΜΕ ότι μας είπαν από την Ομοσπονδία πως αν δεν θέλουμε την Ελληνικός Χρυσός να βρούμε εμείς κάποιον άλλο χορηγό στη θέση της, πράγμα που δεν είναι αληθές. Δεν ειπώθηκε ποτέ κάτι τέτοιο».
Παράλληλα ο Δήμαρχος Αριστοτέλη τόνισε: «Η άρση βαρών μας έχει κάνει εθνικά υπερήφανους και ποιος δεν θα ήθελε να πραγματοποιηθούν οι αγώνες, σε συνδυασμό μάλιστα με το Έτος Αριστοτέλη. Όμως δεν γίνεται από τη μία στις 8 Ιουνίου 20 δημότες να αντιμετωπίζουν στο δικαστήριο στημένα κατηγορητήρια από την εταιρεία και από την άλλη να δεχόμαστε την Ελληνικός Χρυσός για χορηγό» και κατέληξε υπογραμμίζοντας: «Σαν Δήμος έχουμε αρνηθεί από την εταιρεία τα 3 εκατ. ευρώ ως ανταπόδοση για τις δραστηριότητες της. Δεν θέλουμε ούτε χάντρες, ούτε καθρεφτάκια».

Ο Γ. Ανατολίτης

Για το θέμα μίλησε στο halkidikifocus και ο Υπεύθυνος Μάρκετινγκ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών, Γιώργος Ανατολίτης, σημειώνοντας ότι μετά την άρνηση του Δήμου Αριστοτέλη για τη διεξαγωγή των Πρωταθλημάτων σε Αρναία και Ιερισσό, οι αγώνες θα ξεκινήσουν να διεξάγονται τον Απρίλιο στο Γυμναστήριο της Θέρμης στη Θεσσαλονίκη, τονίζοντας ωστόσο ότι η Ομοσπονδία συνεχίζει τις επαφές της με παράγοντες της Πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης στη Χαλκιδική, για τη συνέχιση των αγώνων σε άλλες περιοχές του νομού.
Όπως τόνισε ο κ. Ανατολίτης κάθε Ομοσπονδία για να συνεχίζει το έργο της, ιδιαίτερα τις σημερινές εποχές της οικονομικής κρίσης, «ζητάει τη στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης - Πρώτου και Δεύτερου βαθμού - και τους ευχαριστούμε για τη συνεργασία, αλλά και εταιρειών», προσθέτοντας ότι το ίδιο έγινε στην Κόνιτσα, όπου ένας από τους μεγάλους χορηγούς ήταν η εταιρεία Δωδώνη, όπως και στη Φλώρινα όπου μεγάλος χορηγός ήταν η ΔΕΗ.
Παράλληλα ο κ. Ανατολίτης τόνισε ότι εκτός από τους αγώνες η Ομοσπονδία υλοποιεί και ένα πρόγραμμα παρουσίασης στους μαθητές της επιλεγμένης περιοχής, τόσο του αθλήματος της άρσης βαρών, όσο και άλλων Ολυμπιακών αθλημάτων, αλλά για τη διατροφή.
«Φέτος επιλέξαμε τον Δήμο Αριστοτέλη, καθώς είναι το 2016 έτος Αριστοτέλη, αλλά και Ολυμπιακό έτος και θα ήταν μεγάλη προβολή για την περιοχή, καθώς τους αγώνες ακολουθούν, εκτός από τους αθλητές, προπονητές, συνοδούς και δημοσιογράφοι» τόνισε ο κ. Αποστολάκης, σημειώνοντας ότι για έναν αγώνα απαιτούνται περίπου 1.000 διανυκτερεύσεις και 2.500 με 3.000 γεύματα».
«Ωστόσο λάβαμε αρνητική απάντηση από το Δήμο και άμεσα σπεύσαμε να βρούμε άλλο χώρο, καθώς οι αγώνες που θα διεξαχθούν τον Απρίλιο είναι για την κατηγορία Νέων - Νεανίδων, των οποίων τα αποτελέσματα μοριοδοτούνται στις Πανελλήνιες εξετάσεις. Έτσι βρήκαμε το χώρο στη Θέρμη, ωστόσο συνεχίζουμε τις επαφές με τη Χαλκιδική, για τη διεξαγωγή των υπόλοιπων αγώνων σε κάποιο άλλο Δήμο», κατέληξε ο κ. Ανατολίτης.

Ο Στ. Βαλιάνος

Για «ιδεοληψίες» του Δήμου Αριστοτέλη έκανε λόγο ο Αντιπρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας, Στέλιος Βαλιάνος, τονίζοντας ότι η διεξαγωγή των Πρωταθλημάτων Άρσης Βαρών θα μπορούσε να «δέσει» άριστα με το Έτος Αριστοτέλη, ενώ θα αποτελούσε μια ευκαιρία μεγάλης προβολής της περιοχής σε όλη την Ελλάδα, τόσο από όσους επισκέπτονταν τη Χαλκιδική για τους αγώνες, όσο και από τα media. Παράλληλα ο κ. Βαλιάνος δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι θα συνέβαλε τα μέγιστα στην οικονομία της περιοχής.

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.