Ελεύθεροι οι έξι κατηγορούμενοι από τις Σκουριές

Ανακριτής και εισαγγελέας, με σύμφωνη γνώμη, αποφάσισαν να επιβάλλουν σε τέσσερις εξ αυτών τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης προσέγγισης, σε ακτίνα τεσσάρων χιλιομέτρων, του εργοταξίου της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός»

 

Ελεύθεροι αφέθηκαν έξι άτομα που απολογήθηκαν στον ανακριτή Πολυγύρου, κατηγορούμενοι για επεισόδια που σημειώθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2012 στις Σκουριές Χαλκιδικής, στη διάρκεια κινητοποίησης κατά της εξόρυξης χρυσού.

Ανακριτής και εισαγγελέας, με σύμφωνη γνώμη, αποφάσισαν να επιβάλλουν σε τέσσερις εξ αυτών τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης προσέγγισης, σε ακτίνα τεσσάρων χιλιομέτρων, του εργοταξίου της εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός». Στους δύο τελευταίους δεν επιβλήθηκε κανένας περιοριστικός όρος.

Το κατηγορητήριο τους αποδίδει σειρά πράξεων, ανάμεσα στις οποίες το κακούργημα της προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών. Οι έξι κατηγορούμενοι είχαν ταχθεί ενάντια στην επένδυση χρυσού.
Απολογούμενοι αρνήθηκαν τις σε βάρος τους αποδιδόμενες κατηγορίες.

Την αλληλεγγύη τους προς τους διωκόμενους εξέφρασαν συγγενείς, φίλοι και συναγωνιστές τους, που συγκεντρώθηκαν από νωρίς στο δικαστικό μέγαρο του Πολυγύρου.

protothema.gr

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.