Στη Χαλκιδική ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Παναγιώτης Σγουρίδης (ΦΩΤΟ)

Το νομό Χαλκιδικής επισκέφθηκε το πρωί ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Παναγιώτης Σγουρίδης, ο οποίος συναντήθηκε με τους εκπροσώπους της Π.Ε. Χαλκιδικής, προέδρους αγροτικών συλλόγων και συνεταιρισμών και περιφερειακούς συμβούλους.

 Ο κ. Σγουρίδης τόνισε πως η ηγεσία του υπουργείου έχει αποφασίσει να διατηρήσει μία στενή επαφή με όλες τις περιφέρειες, προκειμένου να γνωρίσει από κοντά όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. «Θέλουμε να δούμε τα προβλήματα όλων των περιοχών με τα μάτια των δικών μας υπηρεσιών», είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το θέμα των βοσκοτόπων και για το εάν θα υπάρξει περιθώριο αλλαγών στην ΚΥΑ, ο κ. Σγουρίδης ανέφερε πως το θέμα των βοσκοτόπων είναι ένα τεράστιο ζήτημα για το οποίο γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια ώστε να λυθεί με διαδοχικές προσεγγίσεις.

sgouridis2

sgouridis3

sgouridis4

Συνέχισε λέγοντας πως εάν δεν γίνουν τα οριστικά διαχειριστικά σχέδια δεν μπορεί να ξέρει πόσους βοσκότοπους θα δώσουν στους κτηνοτρόφους. «Η λύση που εφαρμόζουμε είναι λύση που δεν θα φέρει και άλλα πρόστιμα στη χώρα – Το 2009, το 2010 και το 2011 η χώρα είχε πρόστιμα που ανέρχονται στα 321 εκατομμύρια ευρώ, εξαιτίας της κακής μοιρασιάς βοσκοτόπων. Στόχος του υπουργείου είναι να μην έρθουν άλλα πρόστιμα.» τόνισε. Ο αναπλ. Υπουργός είπε πως θα ήταν εύκολο να μοιραστούν οι βοσκότοποι κατά ζωικό κεφάλαιο αλλά οι κανονισμοί της Ευρώπης είναι αυστηροί.

Αναφερόμενος στις εξελίξεις που υπάρχουν στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης ο κ.Σγουρίδης εξέφρασε την αισιοδοξία του. «Είμαστε αρκετά καλά, έχω να διανύσουμε κάποιο δρόμο ακόμη, υπολογίζω μέχρι τις 10 Ιουνίου. Μισθοί, συντάξεις και η δόση του ΔΝΤ έχουν εξασφαλιστεί, όμως η διαπραγμάτευση συνεχίζεται. Οι δανειστές δεν θέλουν να κάνουν βήματα πίσω. Η συμφωνία θα έχει τεχνικούς και πολιτικούς όρους. Είμαι αισιόδοξος» ανέφερε.

Τ.Χ.

 

Η Ιστοσελίδα χρησιμοποιεί cookies προκειμένου να μπορούμε να σας προσφέρουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία.