Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου, 2023
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΧαλκιδικήΧαλκιδική: Εξακολουθεί να αγνοείται ο 74χρονος Ιορδάνης Τσελεπίδης

Χαλκιδική: Εξακολουθεί να αγνοείται ο 74χρονος Ιορδάνης Τσελεπίδης

Αγνοούμενος παραμένει κάτοικος στη Χαλκιδική, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν Αύγουστο μήνα, εν μέσω τουριστικής περιόδου.

Είναι ο Ιορδάνης Τσελεπίδης 74 χρόνων, που αγνοείται από το πρωί της Κυριακής 29 Αυγούστου 2021. Ανατριχιαστικό είναι το μήνυμα που μετέφερε στον αδελφό του, που τον αναζητούσε. Όταν εκείνος τον ρώτησε που βρισκόταν, ο Ιορδάνης κατάφερε να ψελλίσει στο κινητό του τηλέφωνο με τρεμάμενη φωνή «εδώ, εδώ». Μετά σίγησαν όλα…

Φαίνεται να βρισκόταν σε εξωτερικό χώρο και η φωνή του ακουγόταν μετά βίας. «Ο ήχος που άκουγα με παρέπεμπε σε καλαμιές και ξερά χόρτα, στα οποία κάποιος σερνόταν», ανέφερε ο αδελφός του. Το κινητό του φαίνεται πως έκλεισε στην ευρύτερη περιοχή των Φλογητών, σε ακτίνα δέκα χιλιομέτρων. Οι έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από εθελοντές του ΟΦΚΑΘ, του Silver Alert και από αστυνομικούς, δεν είχαν αποτέλεσμα.

Ο αγνοούμενος αντιμετώπιζε κινητικά προβλήματα και είχε χαρακτηριστικά αργό περπάτημα. Δύσκολα θα μπορούσε μόνος του να διανύσει μεγάλες αποστάσεις, χωρίς να τον μεταφέρει κάποιος με όχημα.

Τα δύο αδέλφια του, που μίλησαν στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», υποστηρίζουν πως ο Ιορδάνης πήγαινε συνέχεια στη γυναίκα με την οποία διατηρούσε σχέση στο παρελθόν, αλλά εκείνη τον έδιωχνε και καβγάδιζαν. «Οι πιο κοντινοί του άνθρωποι είμαστε εγώ, κάποιοι φίλοι του και αυτή η κοπέλα. Χωρίς να λέω ότι η ίδια έκανε κάτι, γιατί μπορεί να του συνέβη το οτιδήποτε», ανέφερε ο αδελφός του.

«Η αστυνομία απ’ ότι μου είπε, πήγε και τη βρήκε. Πάντα όταν έλειπε, εκεί τον έβρισκα. Ρώτησα και τη γειτονιά, αλλά δεν τον είδε κανείς. Πούλησε ένα χωράφι, έφαγε μαζί της τα χρήματα και όταν τελειώσανε, τον τελείωσε και αυτόν. Προσπαθούσα όσο μπορώ να τον συμβουλεύω, αλλά αυτό τον ενοχλούσε. Τσακωνόντουσαν συχνά και πήγαινα και τον έπαιρνα από εκεί. Μία φορά γύρισε μ’ ένα σημάδι στο λαιμό», πρόσθεσε.

«Το μυαλό μου πήγε πρώτα στην κοπέλα του, γιατί συνήθιζε να πηγαίνει εκεί. Εκείνη τον έδιωχνε κάθε φορά που την επισκεπτόταν. Ήταν ερωτευμένος μαζί της και επιδίωκε να τη βλέπει», είπε από την πλευρά της, η αδελφή του.

Το τηλεοπτικό συνεργείο της εκπομπής εντόπισε και μίλησε με τη γυναίκα που διατηρούσε σχέση ο αγνοούμενος κάποια χρόνια πριν τα ίχνη του χαθούν. Η ίδια θέλοντας να κρατήσει την ανωνυμία της, αναφέρθηκε στη μεταξύ τους σχέση, αλλά και στο ποια ήταν η τελευταία φορά που τον είδε.

«Ξέρω κι ‘γω τι έγινε… Ερχόταν από το σπίτι, με ενοχλούσε και τον έδιωχνα. Ήρθαν και από την αστυνομία και τον έψαχναν μέχρι και στις ντουλάπες, αλλά σιγά να μην κρύψω εγώ τον Ιορδάνη».

Η ανιψιά του αγνοούμενου Αναστασία, αναφέρθηκε στις έρευνες και στην τελευταία μαρτυρία κατοίκου της περιοχής. «Η Αστυνομία επειδή ήταν παλιό το κινητό του, μπόρεσε να προσδιορίσει το στίγμα του στην ακτίνα από Φλογητά, μέχρι Μουριές Διονυσίου και από Φλογητά έως Νέα Πλάγια. Ακουγόταν από το τηλέφωνο ένας ήχος, κάτι σαν καλαμιές. Και τα δύο σημεία στην περιοχή όπου υπάρχουν καλαμιές, ερευνήθηκαν χωρίς όμως αποτέλεσμα», είπε.

Ο μάρτυρας που τον είδε τελευταίος μίλησε στην εκπομπή. «Τον είδα την Κυριακή κατά τις 19:30 που εγώ ανέβαινα με το μηχανάκι και τον χαιρέτησα. Πιστεύω θα πήγαινε προς τα κάτω, προς τη θάλασσα. Ειδικά εκείνη την ημέρα είχε πολύ κόσμο. Τι να πω, δεν εξηγείται αυτό. Να πήρε λεωφορείο, να έφυγε ή να τον πήρε κάποιος να πάει κάπου αλλού;», ανέφερε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας.

Η ανιψιά του θέλησε να απευθύνει έκκληση μέσω της εκπομπής. «Είναι κρίμα, αμαρτία για έναν άνθρωπο. Υπάρχει μία ψυχούλα. Καλό είναι για να ηρεμήσουν και οι δικοί του άνθρωποι, ότι έχει γίνει να εμφανιστεί, να βρούμε κάτι, να γίνουν όλα όπως πρέπει».

 

ΤΣΕΛΕΠΙΔΗΣ

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

,




Διαβάστε Ακόμα