Δευτέρα, 22 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΧαλκιδικήΧαλκιδική: Απέραντη χωματερή ο βυθός στο λιμάνι του Πόρτο Κουφό (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Χαλκιδική: Απέραντη χωματερή ο βυθός στο λιμάνι του Πόρτο Κουφό (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Σοκάρουν οι εικόνες από τον βυθό της θάλασσας στο Πόρτο Κουφό, που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου μέσω της περιβαλλοντικής ομάδας Greek  Eco Project .

Πρόκειται για ένα βίντεο που βλέπει το φως της δημοσιότητας με πρωτοβουλία του εν λόγω περιβαλλοντικού συλλόγου της Θεσσαλονίκης. Αφορμή στάθηκε το μεγάλου project Blue Halkidiki, που υλοποιείται το καλοκαίρι στον Τορωναίο Κόλπο και περιλαμβάνει υποβρύχιους και παράκτιους καθαρισμούς, Εκεί, τα μέλη της ομάδας ήρθαν αντιμέτωπα με σκληρές εικόνες που δεν αφήνουν κανέναν ασυγκίνητο, όπως λένε και οι ίδιοι.

«Η κατάσταση στον βυθό είναι τραγική σε πολλά σημεία στην Ελλάδα εξαιτίας της ρύπανσης και όχι μόνο. Η αποκατάσταση του περιβάλλοντος και η ευαισθητοποίηση σχετικά με αυτό είναι υποχρέωση όλων μας», αναφέρει ο περιβαλλοντικός σύλλογος και ζητά την άμεση κινητοποίηση όλων μας.

Στο βίντεο ο βυθός, κοντά στο λιμάνι του Πόρτο Κουφό, δεν είναι πράσινος, δεν έχει ζωή, δεν έχει «άρωμα» θάλασσας. Είναι μια απέραντη χωματερή με τόνους πλαστικών απορριμμάτων και όχι μόνο.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα