Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΧαλκιδικήΧαλκιδική: 250% αύξηση στα έσοδα του τουρισμού σε σχέση με την περσινή...

Χαλκιδική: 250% αύξηση στα έσοδα του τουρισμού σε σχέση με την περσινή χρονιά

Έμφαση στη Βόρειο Ελλάδα έδωσε στην ομιλία του κατά τα εγκαίνια της  Philoxenia ο Υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Σταύρος Καλαφάτης. Για τη Χαλκιδική μάλιστα επεσήμανε ότι έσοδα της φετινής τουριστική σεζόν ξεπέρασαν το 250% της περσινής χρονιάς.

Ο κ. Καλαφάτης τόνισε ότι πρέπει να καταστεί η Βόρεια Ελλάδα πιο ελκυστική για επενδυτές και επισκέπτες. Με αναβαθμίσεις στις χερσαίες πύλες εισόδου, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια και τους οδικούς άξονες. Με τοπικές παρεμβάσεις, για περισσότερο πράσινο και αναβαθμισμένους χώρους αναψυχής. Με στήριξη τουριστικών επενδύσεων που ανταποκρίνονται στα ποιοτικά ζητούμενα των επισκεπτών μας. Με ανάδειξη μνημείων της ιστορίας και του πολιτισμού μας, όπως είπε.

Ειδικότερα επεσήμανε κατά την ομιλία του:

«Στόχος μας είναι ο Τουρισμός ν΄αποτελέσει δύναμη φυγής προς τα εμπρός. Δύναμη εξωστρέφειας για την Πατρίδα μας. Δύναμη οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας. Η εκτίναξη των τουριστικών εσόδων που συνολικά ξεπέρασαν τα 10 δις, τα 11 εκατομμύρια επισκέπτες που καταγράφηκαν το 10μηνο, τα έσοδα εδώ στην Χαλκιδική που ξεπέρασαν το 250% της περσινής χρονιάς αποτελούν επιβράβευση των  αποφάσεων και των μέτρων που πήρε η Κυβέρνηση, της υπευθυνότητας και αξιοσύνης που επέδειξε ο επιχειρηματικός κόσμος, της επαγγελματικότητας που απέδειξαν οι εργαζόμενοι, σε όλους τους κρίκους του τουρισμού.

Η Ελλάδα είναι χώρα ανοιχτή και φιλόξενη. Προσφέρει ασφάλεια και πλούτο θετικών εμπειριών για τους επισκέπτες της. Προσφέρει νέες και πολλά υποσχόμενες ευκαιρίες για άμεσες ξένες επενδύσεις και στον τομέα του Τουρισμού. Προσφέρει δυνατότητες για όσους κοιτούν μπροστά.  Γιατί και η Ελλάδα κοιτάζει μπροστά».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα