Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΔιασκέδασηΧαλκιδική: Προ τον πυλών το πανηγύρι του Αγίου Μάμαντος

Χαλκιδική: Προ τον πυλών το πανηγύρι του Αγίου Μάμαντος

Προ των πυλών η ετήσια παραδοσιακή εμποροπανήγυρη του Αγίου Μάμαντος Χαλκιδικής που θα διαρκέσει από τις 29 Αυγούστου μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου με τις προετοιμασίες να εισέρχονται στην τελική ευθεία.

Πρόκειται για μια εμποροπανήγυρη που έχει καταστεί θεσμός, καθώς διεξάγεται ανελλιπώς από την δεκαετία του 1930 με αφορμή τον εορτασμό της ομώνυμης εκκλησίας. Ειδικότερα στις 19:00 το απόγευμα της Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η περιφορά της εικόνας του Αγίου Μάμα, ωστόσο το πανηγύρι ξεκινά μερικές μέρες νωρίτερα και μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου αναμένει, όπως κάθε χρόνο, χιλιάδες επισκέπτες τόσο από την Χαλκιδική όσο και την υπόλοιπη Ελλάδα. Ακριβέστερα κατά τη διάρκεια του πανηγυριού, πραγματοποιούνται καθημερινά πολιτιστικές εκδηλώσεις στην αίθουσα της ΕΠΟΚΑΜ, με την συμμετοχή χορευτικών τμημάτων πολιτιστικών συλλόγων και χορωδιών, της Χαλκιδικής και όχι μόνο, αλλά και συναυλίες.

Στο πλαίσιο αυτό το Σάββατο 31 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί λαϊκή βραδιά με τον Δημήτρη Χρυσοχοΐδη με τιμή εισόδου σε αυτή 10 ευρώ. Αντίστοιχα την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου, μετά την Περιφορά της Ιεράς Εικόνας Αγίου Μάμαντος και την τέλεση του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού, στις 21:00 το βραδύ θα γίνει η παρουσίαση πρακτικών συνεδρίου Αγιομαμιτών 2023 και θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί από τους:

  • Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Μάμαντος: Τμήμα νηπίων (χοροί Ζακύνθου).
  • Πολιτιστικό Σύλλογο Νέων Μουδανιών «Ο Φάρος»: 3ο παιδικό τμήμα (χοροί από Μεταξάδες Νομού Έβρου).
  • Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Μάμαντος: Παιδικό τμήμα (χοροί Σερρών).
  • Πολιτιστικό Σύλλογο Αγίου Μάμαντος: Τμήμα Ενηλίκων (χοροί Δυτικής Μακεδονίας).

Τέλος την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου στις 8:00 το πρωί θα τελεστεί Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στις 11:30 το πρωί θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου “Επανάσταση της Χαλκιδικής του 1821”, σε εικονογραφημένη μορφή, του συγγραφέα Στυλιανού Κυρίμη, αντιστράτηγου (ε.α), και στις 22:00 θα πραγματοποιηθεί λαϊκή βραδιά με τον Χρήστο Χολίδη με τιμή εισόδου 10 ευρώ.

Πηγή:halkidikifocus.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα