Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΧαλκιδικήΧαλκιδική: Η ροζ λίμνη και η μοναδική ομορφιά της (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Χαλκιδική: Η ροζ λίμνη και η μοναδική ομορφιά της (ΦΩΤΟ&ΒΙΝΤΕΟ)

Όχι που θα έλειπε από τη Χαλκιδική και μια ροζ λίμνη. Μοναδική, μαγευτική και ιδιαίτερη, τραβάει το μάτι και ταξιδεύει το μυαλό. Βρίσκεται στη Σιθωνία, ενισχύοντας το πλούσιο φυσικό περιβάλλον της χερσονήσου. Σε μέρος, που και μόνο η διαδρομή σε ταξιδεύει. Ανάμεσα στην Τορώνη και την Τριστινίκα. Πολύ κοντά στη θάλασσα, στα 250 μέτρα, η ίδια η λίμνη, με διάμετρο 260 μέτρων επίσης, συνθέτει ένα μαγευτικό τοπίο.

Ο φακός της κάμερας έχει αποτυπώσει πλήρως την αληθινή εικόνα της λίμνης.

  

Γιατί όμως συναντάμε μια ροζ λίμνη; Όχι μόνο στη Χαλκιδική και σε πολλές άλλες περιοχές στο εξωτερικό.

Η απάντηση σε αυτό το φαινόμενο ξεκινά με ένα κοινό χαρακτηριστικό όλων αυτών των λιμνών: την υψηλή αλατότητα. Αυτές οι συνθήκες ευνοούν την ανάπτυξη διαφόρων τύπων φυκιών και βακτηρίων, καθώς και μικρών καρκινοειδών. Όντας ένα οικοσύστημα ακατάλληλο για τη συντριπτική πλειοψηφία των έμβιων όντων, επιτρέπει μια μαζική αναπαραγωγή των… κατοίκων του, που δίνει, ως αποτέλεσμα, αυτό το χαρακτηριστικό χρώμα.

Μεταξύ αυτών των οργανισμών,  είναι ο Dunaliella salina, ένα μικροφύκι που αναπτύσσεται σε αλατούχα περιβάλλοντα, το οποίο προσδίδει αυτόν τον χρωματισμό στις περισσότερες περιπτώσεις. Αυτό οφείλεται στην τεράστια συγκέντρωση καροτενοειδών, κοκκινωπό ή πορτοκαλί, που υπάρχουν επίσης στη φύση όπως συμβαίνει με τη χρώση κόκκινων πιπεριών ή καρότων. Το μείγμα έχει ως αποτέλεσμα το ροζ χρώμα του νερού.

Πηγή: xalkidikipolitiki.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα