Τρίτη, 22 Οκτωβρίου, 2024
ΑρχικήΚοινωνίαΧαλκιδική: Η βροχή προκάλεσε πλημμύρες αλλά και καθυστερήσεις στην συγκομιδή της ελιάς

Χαλκιδική: Η βροχή προκάλεσε πλημμύρες αλλά και καθυστερήσεις στην συγκομιδή της ελιάς

Καταστροφές αλλά και καθυστερήσεις στην συγκομιδή των ελιών προκάλεσαν οι βροχοπτώσεις σε Κασσάνδρα και Νέα Προποντίδα Χαλκιδικής.

Συγκεκριμένα όπως φανερώνεται και βίντεο από την περιοχή, η βροχόπτωση που ξέσπασε νωρίτερα προκάλεσε πλημμύρα στου δρόμους της Κασσανδρείας.

Παράλληλα στις περιοχές της νέας Προποντίδας, η βροχόπτωση φαίνεται πως σταμάτησε την διαδικασία συγκομιδής της πράσινης ελιάς, η εντατικοποίηση της οποίας βρίσκεται σε εξέλιξη το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ωστόσο η βροχή και η αλλαγή του σκηνικού στον καιρό μπορεί να έδιωξε τους αγρότες από τα χωράφια, αλλά όχι και από τα social media όπου η καθοδική τροχιά που διαγράφει η τιμή του προϊόντος σχολιάζεται καυστικά. Φέτος είναι μια άσχημη χρονιά όπως λένε οι παραγωγοί λόγω της “μικρής” ελιάς στην πρώτη κατηγορία. Συνεπώς, πέφτει η τιμή στο 1.30 και 1.20, ενώ ξεκίνησε με 2 ευρώ. Για άλλη μια φορά οι αγρότες δείχνουν να θέλουν, αλλά μην μπορούν να κινητοποιηθούν και να πετύχουν μια καλύτερη τιμή. Δείτε κάποια από τα χαρακτηριστικά σχόλια όσον αφορά τη φετινή συγκομιδή:

Πηγή:xalkidikipolitiki.com

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα