Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΧαλκιδικήΧαλκιδική: Εξερευνούμε από ψηλά τον Νέο Μαρμαρά (video drone)

Χαλκιδική: Εξερευνούμε από ψηλά τον Νέο Μαρμαρά (video drone)

Ο Νέος Μαρμαράς είναι το μεγαλύτερο παραθαλάσσιο χωριό – κωμόπολη στο δεύτερο πόδι της Χαλκιδικής, τη Σιθωνία. Είναι το πιο κοσμοπολίτικομέρος στη Σιθωνία και κάθε χρόνο χιλιάδες τουρίστες το επισκέπτονται και απολαμβάνουν τις πανέμορφες παραλίες, τα όμορφα τοπία, τη φύση στα γύρω βουνά, και τη νυχτερινή ζωή αλλά και ρομαντικούς περιπάτους στους αμφιθεατρικούς δρόμους του με θέα το νησάκι Κέλυφος, το πρώτο πόδι και στο βάθος το βουνό των Θεών, τον Όλυμπο.

Απέχει περίπου 120 χλμ. από τη Θεσσαλονίκη και έχει 3500 μόνιμους κατοίκους, οι οποίοι ασχολούνται κυρίως με τον τουρισμό, την αλιεία και τη μελισσοκομεία. Στο Νέο Μαρμαρά θα βρείτε αστυνομικό τμήμα, ταχυδρομείο, τράπεζες, ιδιωτικά ιατρεία, δημόσιο περιφερειακό ιατρείο, φαρμακεία, λιμεναρχείο, πυροσβεστική και άλλες υπηρεσίες. Στο εμπορικό κέντρο του Νέου Μαρμαρά υπάρχουν πολλά μαγαζιά όπως Super Market, ιχθυοπωλεία, καταστήματα γουναρικών, είδη με αναμνηστικά δώρα κ.α. από όπου μπορείτε να προμηθευτείτε ό,τι χρειάζεστε.

Κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών το πλωτό λιμάνι του Νέου Μαρμαρά τίθεται σε λειτουργία και εξυπηρετεί τις ανάγκες πολλών σκαφών και πλοιαρίων. Επίσης από το Νέο Μαρμαρά ξεκινούν καθημερινά καραβάκια τα οποία κάνουν τον περίπλου του Άγιου Όρους. Την περιοχή επισκεπτόνται πολλοί φυσιολάτρεις καθώς η χλωρίδα στον Ίταμο ή αλλιώς για τους ντόπιους Ντραγκουντέλης, το βουνό πάνω από το Μαρμαρά, είναι πλούσια και σπάνια. Μπορεί να συναντήσετεελάφια, ζαρκάδια, αλεπούδες, αγριογούρουνα και άλλα είδη ζώων.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα