Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΧαλκιδικήΧαλκιδική: Εντοπίστηκε για δεύτερη φορά το τροπικό λεοντόψαρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Χαλκιδική: Εντοπίστηκε για δεύτερη φορά το τροπικό λεοντόψαρο (ΒΙΝΤΕΟ)

Είναι η δεύτερη φορά που ο υποβρύχιος φωτογράφος Νικόλας Σαμαράς συναντά στον βυθό ένα λεοντόψαρο, ή αλλιώς όπως επιστημονικά λέγεται, ένα τροπικό λιονταρόψαρο. Η πρώτη τους… συνάντηση έγινε στις θάλασσες της Κασσάνδρας, ενώ αυτή τη φορά ο Νικόλας συνάντησε το συγκεκριμένο είδος ψαριού στη Σιθωνία, στο Πόρτο Κουφό.

Στην προσωπική του ανάρτηση, τονίζει ότι το ψάρι κάνει όλο και πιο συχνή την εμφάνισή του αν και μέχρι στιγμής οι αναφορές στην παρουσία του είναι διάσπαρτες και μεμονωμένες. «Έτσι προς το παρόν δεν υπάρχει ανησυχία για το τοπικό θαλάσσιο περιβάλλον, αλλά θα δούμε στο μέλλον. Μέχρι τότε, τα λεοντόψαρα είναι υπέροχο αντικείμενο φωτογράφησης».

Σε επικοινωνία που είχε το Xalkidikipolitiki με τον Ν. Σαμαρά, ο ίδιος επεσήμανε: «Ο εντοπισμός του λεοντόψαρου έγινε στα πλαίσια των περιβαλλοντικών εθελοντικών δράσεων “Blue Halkidiki” μέσα και έξω από τη θάλασσα που οργανώνεται κάθε χρόνο από τον μη κερδοσκοπικό σύλλογο “Greek Eco Project”. Ο δικός μου ρόλος στις δράσεις ήταν να αποτυπώσω με τον καλύτερο τρόπο την κατάσταση του βυθού στα σημεία που είχαν επιλέγει για καθαρισμό. Είχα την τύχη λοιπόν να συναντήσω και να φωτογραφίσω ένα ακόμα λεοντόψαρο».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα