Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΧαλκιδικήΧαλκιδική: Διαμαρτυρίες για το κλείσιμο των ΕΛΤΑ στη Γαλάτιστα

Χαλκιδική: Διαμαρτυρίες για το κλείσιμο των ΕΛΤΑ στη Γαλάτιστα

Έντονες αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση της διοίκησης των ΕΛΤΑ να κλείσουν το Ταχυδρομικό γραφείο της Γαλάτιστας που εξυπηρετεί και τους πελάτες της Eurobank.

Οι κάτοικοι την Πέμπτη και την Παρασκευή μαζεύτηκαν έξω από το κατάστημα. Τονίζουν ότι το Ταχυδρομείο είναι η τελευταία υπηρεσία που έμεινε στο χωριό τους και τώρα κλείνει.

Τα ΕΛΤΑ την Παρασκευή έκλεισαν τα λογιστικά του Ταχυδρομείου.

Ερώτηση προς τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κατέθεσε η βουλευτής Χαλκιδικής του ΣΥΡΙΖΑ, Κυριακή Μάλαμα σε σχέση με το απαράδεκτο ενδεχόμενο να κλείσουν τα ταχυδρομικά υποκαταστήματα σε Νέο Μάρμαρα, Άγιο Νικόλαο και Γαλάτιστα.

Η συγκεκριμένη παρέμβαση της κ. Μάλαμας έρχεται σε συνέχεια υπηρεσιακών ενημερώσεων στους εργαζόμενους στα ΕΛΤΑ, ότι τα συγκεκριμένα υποκαταστήματα σχεδιάζεται να τερματίσουν τη λειτουργία τους, παρά τις πρόσφατες, περί του αντιθέτου, διαβεβαιώσεις του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρίας στη Βουλή.

Η Κυριακή Μάλαμα υπογραμμίζει στο πλαίσιο αυτό θα ότι πρέπει να τηρηθούν οι δεσμεύσεις και να μην κλείσει κανέναν υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στη Χαλκιδική, ιδιαίτερα σε μια περίοδο που το ταχυδρομικό έργο αυξάνεται και που οι τοπικές κοινωνίες κι οικονομίες έχουν από ανάγκη τα συγκεκριμένα ταχυδρομικά υποκαταστήματα στην καθημερινότητά τους. .

Το πλήρες κείμενο της ερώτησης :

Θέμα : Υπάρχει πολιτική εντολή να κλείσουν τα ΕΛΤΑ σε Ν. Μαρμαρά, Άγιο Νικόλαο και Γαλάτιστα Χαλκιδικής;
Εδώ και σχεδόν δύο χρόνια η κυβέρνηση προσπαθεί να κλείσει εκατοντάδες υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ σε ολόκληρη την Ελλάδα και τα περισσότερα στη Χαλκιδική. Πριν από 3 μήνες είχε προσπαθήσει να τερματίσει την λειτουργία των Ταχυδρομικών Υποκαταστημάτων σε Άγιο Νικόλαο, Νέο Μάρμαρα και Γαλάτιστα Χαλκιδικής, ενώ σε άλλες φάσεις επιχείρησε να κλείσει τα Ταχυδρομικά Υποκαταστήματα στην Ιερισσό και την Αρναία.

Στην τελευταία αυτή προσπάθεια, η κινητοποίηση των τοπικών κοινωνιών είχαν αποτρέψει το “λουκέτο” σε Νέο Μαρμαρά, Άγιο Νικόλαο και Γαλάτιστα και μάλιστα ο Διευθύνων Σύμβουλος των ΕΛΤΑ στις 16 Μαρτίου 2021 ενημέρωσε με έγγραφο του τη Βουλή (μετά από σχετική ερώτηση της Κυριακής Μάλαμα υπ. αριθμ. 4074/11-02-2021) συγκεκριμένα ότι : “τα μονοπρόσωπα Ταχυδρομικά Καταστήματα Αγίου Νικολάου και Νέου Μαρμαρά συνεχίζουν να λειτουργούν και παρέχουν έργο συναλλαγής και διανομής. Το μονοπρόσωπο Ταχυδρομικό Κατάστημα Γαλάτιστας συνεχίζει να λειτουργεί και παρέχει έργο συναλλαγής” (Α.Π.: 4.6.3.1/76 25.2.2021).

Παρόλα αυτά, τις τελευταίες ημέρες έχουν ενημερωθεί εργαζόμενοι και φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης ότι τα συγκεκριμένα Ταχυδρομικά Υποκαταστήματα σχεδιάζεται να κλείσουν, με τεράστιες συνέπειες και για την τοπική κοινωνία, αλλά και για την τοπική οικονομία.

– Επειδή υπάρχει ρητή δέσμευση ότι τα συγκεκριμένα υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ θα συνεχίσουν να λειτουργούν.
– Επειδή εδώ και δύο σχεδόν χρόνια η κυβέρνηση βολιδοσκοπεί την διάλυση του δικτύου των ΕΛΤΑ στη Χαλκιδική.
Ερωτάται ο κύριος Υπουργός :
– Έχει δώσει πολιτική εντολή να κλείσουν τα υποκαταστήματα των ΕΛΤΑ σε Γαλάτιστα, Νέο Μάρμαρα και Άγιο Νικόλαο Χαλκιδικής, παρά την ρητή δέσμευση του Διευθύνοντος Συμβούλου της εταιρίας πριν από ένα μήνα ότι τα συγκεκριμένα υποκαταστήματα συνεχίζουν να λειτουργούν κανονικά;

 

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα