Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΧαλκιδική: Γεμάτα τα κάμπινγκ, άδειες οι τσέπες των παραθεριστών

Χαλκιδική: Γεμάτα τα κάμπινγκ, άδειες οι τσέπες των παραθεριστών

Σε υψηλά επίπεδα η πληρότητα στα κάμπινγκ της Χαλκιδικής, με τα ποσοστά των κρατήσεων για το μήνα Αύγουστο να ανέρχονται έως τώρα στο 80-85%.

Αν και η εικόνα είναι καλύτερη συγκριτικά με πέρυσι, παρατηρείται «αλλαγή στην συμπεριφορά των παραθεριστών» όπως σημειώνει στο seleo.gr ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κάμπινγκ και πρόεδρος της Ένωσης Κάμπινγκ Χαλκιδικής, Αντώνης Δεληδημητρίου.

Ρεπορτάζ: Θεοδώρα Απότα

Όπως τονίζει, τόσο οι Έλληνες τουρίστες όσο και οι επισκέπτες από το εξωτερικό έχουν μειώσει τις δαπάνες για τον καφέ ή το φαγητό τους και απολαμβάνουν πλέον θάλασσα και ήλιο λιγότερες ημέρες. «Έχουν μειωθεί οι διανυκτερεύσεις, οι διακοπές περιορίζονται σε 4-6 ημέρες συγκριτικά με το παρελθόν οπότε η διάρκειά τους ήταν από δύο εβδομάδες μέχρι και δίμηνο». Σημειώνεται ότι, το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου, η διανυκτέρευση για δύο άτομα με μία σκηνή κυμαίνεται ενδεικτικά στα 25-30 ευρώ ανάλογα το κάμπινγκ και τις παροχές του.

Όσον αφορά το προφίλ των παραθεριστών, μεταξύ αυτών είναι Έλληνες, Θεσσαλονικείς που «έχουν τη Χαλκιδική δεύτερό τους σπίτι», όπως λέει χαρακτηριστικά ο κ. Δεληδημητρίου, Τσέχοι, Αυστριακοί, Γάλλοι, Γερμανοί και Βέλγοι.

«Έκπληξη», σύμφωνα με τον ίδιο, «η άφιξη μεγάλου ποσοστού Ρουμάνων τουριστών, οι οποίοι μάλιστα κοντεύουν να φτάσουν και να ξεπεράσουν τους Βούλγαρους τουρίστες που ως γνωστόν προτιμούν το νομό τα καλοκαίρια».

«Μεγάλο αγκάθι» πάντως αποτελεί, όπως τονίζει ο κ. Δεληδημητρίου, «η ακρίβεια σε καύσιμα και ακτοπλοϊκά καθώς αποθαρρύνουν τους επισκέπτες» ενώ εκφράζει την ανησυχία του και για τα κρούσματα covid-19 μιλώντας για «πρόωρη κατάργηση όλων των μέτρων έναντι της διασποράς του ιού».

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα