Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024
Αρχικήseleo ΘέμαΧαλκιδική: Βλάβη σε σκάφος δυτικά του λιμένα Νέων Μουδανιών

Χαλκιδική: Βλάβη σε σκάφος δυτικά του λιμένα Νέων Μουδανιών

Ενημερώθηκε, απογευματινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Νέων Μουδανιών για Ε/Γ-Τ/Ρ-Ι/Φ σκάφος, το οποίο, σύμφωνα με δήλωση του 58χρονου Κυβερνήτη του, έπλεε με χρήση ιστίων λόγω μηχανικής βλάβης στη θαλάσσια περιοχή 2 ν.μ. δυτικά του λιμένα Νέων Μουδανιών Θερμαϊκού Κόλπου και έχρηζε συνδρομής.

Άμεσα για την περιοχή απέπλευσαν, περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. καθώς και το ΓΡΙ-ΓΡΙ Α/Κ σκάφος “ΚΑΠΕΤΑΝ ΜΗΝΑΣ ΙΙ” Ν.ΙΕΡΙΣΣΟΥ 122, το οποίο, με τη συνδρομή της βοηθητικής λέμβου του, ρυμούλκησε με ασφάλεια το εν λόγω Ι/Φ σκάφος στον λιμένα Νέων Μουδανιών, όπου αποβιβάστηκε ο Κυβερνήτης του και μοναδικός επιβαίνοντας, καλά στην υγεία του.

Στη συνέχεια, κατόπιν διενέργειας ελέγχου από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής στα ναυτιλιακά έγγραφα του ανωτέρω Ι/Φ, διαπιστώθηκε ότι έφερε ληξιπρόθεσμο Πρωτόκολλο Γενικής Επιθεώρησης (Π.Γ.Ε.).

Από το Β΄ Λιμενικό Τμήμα Νέων Μουδανιών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Θεσσαλονίκης, απαγορεύτηκε ο απόπλους του σκάφους, ενώ ο 58χρονος συνελήφθη και κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα