Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΧαλκιδικήΧαλκιδική: Αδέσποτος σκύλος επιτέθηκε και δάγκωσε 14χρονη

Χαλκιδική: Αδέσποτος σκύλος επιτέθηκε και δάγκωσε 14χρονη

Άλλη μια επίθεση από αδέσποτο σκύλο σημειώθηκε στη Νκήτη Σιθωνίας το πρωί της Δευτέρας. Μαθήτρια του γυμνασίου, δέχθηκε επίθεση από αγέλη περίπου πέντε σκύλων την ώρα που μετέβαινε στο σχολείο. Η 14χρονη φέρει σημάδια στο σώμα από δαγκωματιές, ενώ οι γονείς της κατέθεσαν μήνυση κατά του δήμου.

Το περιστατικό δεν είναι το πρώτο ούτε το τελευταίο προφανώς, αφού όπως αναφέρουν πηγές και της αστυνομίας, το πρόβλημα είναι πολύ μεγάλο στη Νικήτη. Πριν από λίγο καιρό  σύμφωνα με το xalkidikipolitiki.gr, γυναίκα που το πρωί περνούσε μπροστά από το δημαρχείο, φοβήθηκε και έτρεξε όταν την κυνήγησαν αδέσποτοι σκύλοι, με αποτέλεσμα να πέσει και σπάσει το πόδι της.

Για τον δήμο η διαχείριση των αδέσποτων έχει γίνει πονοκέφαλος. Η αντιδήμαρχος που έχει το θέμα στην αρμοδιότητά της, Κατερίνα Γιουρβαρλάκη προσπαθεί να εξαντλήσει το νόμο και να διαφυλάξει τόσο τα αδέσποτα όσο και τους δημότες, που συχνά, ανυποψίαστοι, πέφτουν θύματα επίθεσης.

Το πρόβλημα που έχουμε θίξει πολλές φορές, έχει παραμέτρους που ξεφεύγουν από τα όρια της απλής διαχείρισης. Συντελούν τόσο οι κάτοικοι και τα φιλοζωικά σωματεία που περιθάλπουν τα αδέσποτα και συντηρούν τις αγέλες, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να «σπάσει» η αλυσίδα της επιθετικότητας, όσο και οι τουρίστες και κάτοικοι Β’ κατοικίας που όταν φεύγουν τον χειμώνα από τα εξοχικά καταλύματα αφήνουν ζώα στην ερημιά, κάτι που επίσης συντελεί στη μετέπειτα επιθετικότητά τους.

Ο δήμος Σιθωνίας έχει δεχτεί ήδη πάνω από 3 μηνήσεις για επιθέσεις αδέσποτων προς πολίτες, τη στιγμή που η διαμόρφωση αγέλης στην περίπτωση της Νικήτης καθιστά δύσκολη ακόμη και την περισυλλογή των ζώων από ειδικό συνεργείο ώστε να στειρωθούν, να αποπαρασιτωθούν και να λάβουν την προβλεπόμενη φροντίδα μέχρι να επιστρέψουν στο περιβάλλον.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα