Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΧαλκιδικήΤριάντα χρόνια Sani Festival: 9 Ιουλίου με 20 Αυγούστου 2022 – Το...

Τριάντα χρόνια Sani Festival: 9 Ιουλίου με 20 Αυγούστου 2022 – Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

30 Χρόνια Sani Festival – γιορτάζοντας με μια κορυφαία συναυλία του πιο αγαπητού τενόρου του κόσμου, Andrea Bocelli, με θρύλους της jazz, pop, rock μουσικής σκηνής, και κορυφαίους Έλληνες ερμηνευτές.

9 ΙΟΥΛΙΟΥ – 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ | Λόφος Σάνης 21:30

Η διαχρονική αξία της μουσικής ορίζεται από την απήχηση που έχει με το πέρασμα του χρόνου. Ομοίως και αυτή των θεσμών που την υπηρετούν. 30 Χρόνια Sani Festival: Μια ιστορία αγάπης για τη μουσική και την τέχνη, που χάραξε πορεία καινοτομίας, ποιότητας και υψηλής αισθητικής. Μια επιχειρηματική πρωτοβουλία πέρα από κάθε προσδοκία, που αποτέλεσε γέφυρα μεταξύ τουρισμού και πολιτισμού. Μια διαδρομή διεθνούς αναγνώρισης και εμβέλειας, που συνέδεσε τη γωνία αυτή του χάρτη της Ελλάδας με την παγκόσμια μουσική σκηνή. Ένα φεστιβάλ που φέτος θα φιλοξενήσει στο επίκεντρο της γιορτής του το μεγαλύτερο μουσικό γεγονός της χώρας, την επετειακή συναυλία του πιο αγαπητού τενόρου του κόσμου, του Andrea Bocelli.

Η τολμηρή ιδέα που γεννήθηκε το 1992 έμελλε να εξελιχθεί από τις πρώτες μελωδίες του Jazz on the Hill σε έναν από τους σημαντικότερους πολιτιστικούς θεσμούς, και ο Λόφος της Σάνης στο σημείο όπου η θάλασσα, ο ουρανός και το πράσινο συνυπάρχουν αρμονικά με τις τέχνες, με φόντο έναν μεσαιωνικό πύργο.

Τρεις δεκαετίες, 385 συναυλίες, παραστάσεις, εκδηλώσεις: μουσικοί θρύλοι και νέοι δημιουργοί από όλον τον κόσμο, Έλληνες καλλιτέχνες με το δικό τους αποτύπωμα, ανηφορίζουν εδώ και τριάντα χρόνια στη σκηνή του Sani Festival.

Τιμώντας τη συνεχή πορεία του, πιστό στην ποιότητα και το κύρος των συναυλιών που προσφέρει, το φετινό εορταστικό Sani Festival παρουσιάζει ένα πανελλαδικά μοναδικό, εντυπωσιακό και ανατρεπτικά φρέσκο πρόγραμμα. Ο Λόφος της Σάνης θα υποδεχτεί ξένες και ελληνικές συναυλίες-σταθμούς για το φετινό καλοκαίρι.

Ζωντανοί θρύλοι της τζαζ, ποπ και ροκ σκηνής για τους οποίους το φεστιβάλ αποτελεί έναν από τους λίγους επιλεγμένους σταθμούς στην περιοδεία τους, καλλιτέχνες που επιστρέφουν μετά από δεκαετίες στην Ελλάδα, αποτελούν μερικές από τις μουσικές προτάσεις που συνθέτουν τη φετινή γιορτή: Chucho Valdés, Paquito D’Rivera, Al Di Meola, Jack Savoretti, Bob Geldof.

Η ροκ και ποπ μουσική έρχονται να συμπεριληφθούν για πρώτη φορά στο μουσικό ρεπερτόριο του φεστιβάλ, έναν θεσμό που συνεχώς εξελίσσεται. Ταυτόχρονα, οι δύο ελληνικές παραγωγές έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τον εορτασμό των 30 χρόνων ένδειξη ενός θεσμού που καινοτομεί και δημιουργεί, με τη συμμετοχή κορυφαίων Ελλήνων ερμηνευτών: Μανώλης Μητσιάς, Χρήστος Θηβαίος, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Πέννυ Μπαλτατζή, Δημήτρης Μπάσης, Ρένα Μόρφη, Δώρος Δημοσθένους, Ρίτα Αντωνοπούλου, Κώστας Θωμαΐδης, Καλλιόπη Πούσκα. Η μουσική γιορτή θα ολοκληρωθεί με την εμβληματική συναυλία, και στη σκηνή του Sani Festival θα ανέβει ένας καλλιτέχνης μυθικού βεληνεκούς, ο Andrea Bocelli, σε απόσταση αναπνοής από τον περιορισμένο αριθμό θεατών που θα απολαύσουν το πιο πολυαναμενόμενο μουσικό γεγονός του καλοκαιριού!

Σας περιμένουμε όλους στον Λόφο της Σάνης, στο σκηνικό των θερινών μουσικών συναντήσεων, εκεί όπου η μελωδία γίνεται εμπειρία, και η μουσική μυσταγωγία, να γιορτάσουμε μαζί μια φεστιβαλική ιστορία 30 χρόνων, το Sani Festival.

Η προπώληση έχει ξεκινήσει!

#SaniFestival #30yearsSaniFestival #SaniHillMagic #OnlyAtSani

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

JAZZ ON THE HILL

09.07 ΣΑΒΒΑΤΟ

Chucho Valdés & Paquito D’Rivera Reunion

JAZZ ON THE HILL

16.07 ΣΑΒΒΑΤΟ

Al Di Meola

Acoustic Trio

INTERNATIONAL SOUNDS

23.07 ΣΑΒΒΑΤΟ

Jack Savoretti

INTERNATIONAL SOUNDS

30.07 ΣΑΒΒΑΤΟ

Bob Geldof

and the Bobkatz

GREEK VARIATIONS

06.08 ΣΑΒΒΑΤΟ

Ξενοδοχείο Aσμάτων: 30 χρόνια νότες – ο Λόφος και η Θάλασσα

Μανώλης Μητσιάς, Χρήστος Θηβαίος, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Πέννυ Μπαλτατζή

GREEK VARIATIONS

13.08 ΣΑΒΒΑΤΟ

Mediterranean Project: η Ελλάδα & ο κόσμος

Δημήτρης Μπάσης, Ρένα Μόρφη, Δώρος Δημοσθένους, Ρίτα Αντωνοπούλου, Κώστας Θωμαΐδης, Καλλιόπη Πούσκα

CLASSICAL WAVES

20.08 ΣΑΒΒΑΤΟ

Andrea Bocelli

Γιορτάζοντας με τον πιο αγαπητό τενόρο του κόσμου

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΝ ΛΟΦΟ ΤΗΣ ΣΑΝΗΣ ΣΤΙΣ 21:30

www.sanifestival.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα