Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΧαλκιδικήΣτα όριά του και πάλι το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής

Στα όριά του και πάλι το Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής

Τραγική χαρακτηρίζουν την κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκιδικής οι εργαζόμενοι του μοναδικού δευτεροβάθμιου νοσηλευτικού ιδρύματος του νομού, υποστηρίζοντας πως οι νοσηλευτές έχουν φτάσει στα όρια της εξάντλησης.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο Πρόεδρος του Σωματείου, Ηλίας Λαζάρου, “τριάντα και πλέον νοσηλευτές λιγότεροι από πέρυσι τέτοιον καιρό λόγω αναστολής ή συνταξιοδότησης”.

“Ποιος εργαζόμενος μπορεί να προσφέρει πλέον χωρίς να έχει τον απαραίτητο χρόνο ξεκούρασης;”, αναρωτιέται ο ίδιος.

“Υπάρχουν δεκάδες χρωστούμε να ρεπό, άδειες του 2021 ανεκπλήρωτες μάλλον θα τις πάρουμε το 2023. Οι περισσότεροι νοσηλευτές παίρνουν ρεπό μόνο μετά από νυχτερινή εργασία απόδειξη τα προγράμματα εργασία. Ο κάθε αρμόδιος ας αναλάβει τις ευθύνες του διότι έχουμε να κάνουμε με ασθενείς και όχι με άψυχα όντα. Και έχουμε τους εκλεγμένους του Νόμου να να είναι παντελώς αδιάφοροι”, καταλήγει με νόημα ο κ. Λαζάρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα, επαναλειτουργεί η κλινική Covid στο Νοσοκομείο, με περισσότερες από 30 κλίνες, λόγω αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού. Υψηλή πληρότητα παρατηρείται και στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) COVID του Νοσοκομείου.

Πηγή: halkidikifocus.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα