Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΧαλκιδικήΣε έξαρση η πανδημία στο Άγιο Όρος – Ποια μέτρα θα ισχύσουν...

Σε έξαρση η πανδημία στο Άγιο Όρος – Ποια μέτρα θα ισχύσουν τα Χριστούγεννα

Ανησυχητικές διαστάσεις παίρνει η πανδημία στο Άγιον Όρος το τελευταίο διάστημα.Από τα τέλη Νοεμβρίου τρεις άνθρωποι, δυο μοναχοί και ένας εργάτης, έχασαν τη ζωή τους, ενὠ την ίδια ώρα νοσεί από κορωνοϊό ο Ηγούμενος της Ι. Μονής Αγίου Παύλου, Αρχιμ. Παρθένιος, ο οποίος υπήρξε από την πρώτη στιγμή αρνητής του κορωνοϊού και παραμένει έως σήμερα ανεμβολίαστος.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, ο Ηγούμενος παραμένει στο μοναστήρι, καθώς η κατάστασή του κρίνεται ελεγχόμενη.

Tα κρούσματα του κορoνοϊού σε ολόκληρη την Αθωνική Πολιτεία είναι πολλά, ενώ υπάρχει και μεγάλη διασπορά σε Μονές, Σκήτες και κελιά. Την ίδια ώρα παραμένουν διασωληνωμένοι μοναχοί σε κρίσιμη κατάσταση.

Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, πως, σχεδόν ένα μήνα πριν, το Άγιον Όρος κατείχε, μαζί με άλλες πόλεις, την πρώτη θέση πανελλαδικά των περιοχών με τα περισσότερα κρούσματα κορωνοϊού σε αναλογία πληθυσμού.

Πολλοί είναι εκείνοι που υποστηρίζουν πως η εκτόξευση του αριθμού των κρουσμάτων των μοναχών που νοσούν από κορωνοϊό, οφείλεται στην επίσκεψη πολλών προσκυνητών από τα Βαλκάνια, οι οποίοι, συνήθως, χρησιμοποιούν πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού για να μπουν στο Άγιον Όρος.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα

Πυρκαγιά στον Αρχάγγελο Ρόδου