Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΧαλκιδικήΠροσδοκίες για το Πάσχα στη Χαλκιδική – Λίγα τα ανοιχτά ξενοδοχεία

Προσδοκίες για το Πάσχα στη Χαλκιδική – Λίγα τα ανοιχτά ξενοδοχεία

Αρκετά ενοικιαζόμενα καταλύματα και δέκα ξενοδοχειακές μονάδες ανοίγουν στη Χαλκιδική για την περίοδο του Πάσχα. Παρά το γεγονός ότι οι συνθήκες φέτος ευνοούνται από τη χαλάρωση των μέτρων, η οικονομική κρίση και ο πόλεμος που μένει στην Ουκρανία δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για χαμόγελα.

Η πληρότητα για το Πάσχα φτάνει στο 70 τοις εκατό με λίγα ξενοδοχεία ανοιχτά, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρης Τάσιος.

Ωστόσο, το λειτουργικό κόστος φρενάρει τους επιχειρηματίες οι οποίοι δεν προσδοκούν πολλά ούτε από τον εσωτερικό τουρισμό ούτε από τα Βαλκάνια μέχρι στιγμής. Χαρακτηριστικό είναι ότι η σεζόν θα φουλάρει στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου όταν θα ανοίξουν τα περισσότερα ξενοδοχεία. Μόλις το 40 τοις εκατό των μονάδων θα ανοίξει την 1η Μαΐου.

Σε γενικές γραμμές η σεζόν φέτος δείχνει να έχει μέση πληρότητα 40 – 50 τοις εκατό, ενώ το 2019 την ίδια περίοδο είχε 65 τοις εκατό.

Στον χώρο της εστίασης πολλά μαγαζιά θα μείνουν κλειστά ενώ όσα θα ανοίξουν περιμένουν να δουλέψουν με ημερήσιους εκδρομείς και εκδρομείς με Β’ κατοικία στο νομό που ίσως θελήσουν κάτι διαφορετικό πέρα από τον σπιτικό παραδοσιακό οβελία.

Πηγή: xalkidikipolitiki.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα