Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024
ΑρχικήInfotainmentΟ Ελληνικός Χρυσός βάζει σε εφαρμογή το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Βιωσιμότητας

Ο Ελληνικός Χρυσός βάζει σε εφαρμογή το Ολοκληρωμένο Σύστημα Διαχείρισης Βιωσιμότητας

Η Ελληνικός Χρυσός, στο πλαίσιο της Υπεύθυνης Μεταλλευτικής Δραστηριότητας που ασκεί στα Μεταλλεία Κασσάνδρας στη ΒΑ Χαλκιδική, πρωτοπορεί για άλλη μια φορά με μια ολοκληρωμένη πρωτοβουλία για την ασφαλή και βιώσιμη δραστηριότητά της, που την κατατάσσει μεταξύ των κορυφαίων του κλάδου διεθνώς.

Πρόκειται για την δημιουργία και την εφαρμογή ενός Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Βιωσιμότητας (Sustainability Integrated Management System – SIMS) σε όλες τις πτυχές της δραστηριότητάς της, το οποίο διασφαλίζει, με τρόπο συστηματικό, την συνέπεια και την ακεραιότητα της εταιρείας απέναντι στο περιβάλλον, την τοπική κοινωνία, την ασφάλεια και την εξέλιξη των ανθρώπων της.

Πρόκειται για μια συνεχή προσπάθεια της εταιρίας να αναπτύσσεται και να παραμένει πιστή στις δεσμεύσεις της για υπεύθυνη εξόρυξη σε συνδυασμό με την αριστεία στον τομέα της Βιωσιμότητας.

Το πλαίσιο Βιωσιμότητας που εδραιώνει το SIMS, καλλιεργεί τη δημιουργία ενός ασφαλούς, συμμετοχικού περιβάλλοντος εργασίας που προσδίδει αξία στη διαφορετικότητα, τη προσωπική ανάπτυξη και την καινοτομία.

Παράλληλα, εξασφαλίζει τη διατήρηση σχέσεων σεβασμού με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. Η εταιρία βρίσκεται σε συνεχή και γόνιμη συνεργασία με την τοπική κοινωνία, με στόχο την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας και τη δημιουργία μακροπρόθεσμων ευκαιριών και εφοδίων για τις επόμενες γενιές, ενώ μέσα από την υιοθέτηση σύγχρονων τεχνολογιών και την εφαρμογή των βέλτιστων διαθέσιμων βιομηχανικών πρακτικών, εξασφαλίζεται η συστηματική προστασία του περιβάλλοντος στο παρόν και στο μέλλον.

Το SIMS είναι, επί της ουσίας, ένα σύνολο προτύπων απόδοσης σε θέματα Βιωσιμότητας, που αφορά σε όλες τις λειτουργίες της εταιρείας. Περιλαμβάνει γενικά πρότυπα, καθώς και μετρήσιμα πρότυπα για την υγεία & ασφάλεια στην εργασία, την υπεύθυνη διαχείριση και προστασία του περιβάλλοντος, την εταιρική κοινωνική ευθύνη.

Παράλληλα, διαμορφώνει το πλαίσιο συμμόρφωσης με τα πρότυπα αυτά, τα οποία αντανακλούν το ελάχιστο αναμενόμενο επίπεδο απόδοσης που καλούνται να ακολουθούν όλες οι εγκαταστάσεις της Ελληνικός Χρυσός, ενώ υπαγορεύει την ευθύνη και τη λογοδοσία για την Βιωσιμότητα σε όλα τα επίπεδα και τμήματα, από τη Διοίκηση έως τον κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά.

Το SIMS αποτελεί ένα πρωτοποριακό, δυναμικό εργαλείο που προορίζεται για να προάγει την συνεχή βελτίωση και τον διαρκή εξορθολογισμό του τρόπου λειτουργίας της εταιρείας συνολικά.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα