Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΧαλκιδικήΟι πρώτες μας φθινοπωρινές εξορμήσεις στη Χαλκιδική

Οι πρώτες μας φθινοπωρινές εξορμήσεις στη Χαλκιδική

Αγαπημένος προορισμός, η όμορφη Χαλκιδική ενδείκνυται για όλες τις εποχές του χρόνου, μιας και κάθε της γωνιά επιφυλάσσει και μια έκπληξη. Μοναδικός συνδυασμός βουνού και θάλασσα για να μη βαρεθείτε στιγμή. Τα χωριουδάκια της διατηρούν ένα πιο χαμηλό προφίλ, γεγονός που την καθιστά ένα γραφικό και ιδιαίτερο προορισμό για τις πρώτες φθινοπωρινές μας αποδράσεις.

Ταξιάρχης

Στην καρδιά του Χολομώντα, το γραφικό χωριό, θα σας μαγέψει με τη φυσική του ομορφιά. Περικλείεται από πυκνό δάσος, ανάμεσα σε δρυς, πεύκα και έλατα. Σημείο αναφοράς του χωριού, η εκκλησία των Αγίων Ταξιαρχών απ’ όπου πήρε και το όνομά του.

Στην κεντρική πλατεία του χωριού θα απολαύσετε τον καφέ σας σε μια γραφική τοποθεσία γεμάτη φθινοπωρινά χρώματα και θα δοκιμάστε αγνά τοπικά προϊόντα. Το χωριό μεταξύ άλλων, φημίζεται για τα μανιτάρια του και τις πίτες του, ενώ κάθε χρόνο πραγματοποιείται και Φεστιβάλ Μανιταριού.

Highlight: Αν είστε λάτρεις της πεζοπορίας αξίζει να επισκεφθείτε το πανεπιστημιακό δάσος του Ταξιάρχη. Ένα σπουδαίο φυσικό στολίδι με έκταση 60.000 στρεμμάτων. Μια τοποθεσία με πανέμορφες περιπατητικές διαδρομές που θα σας κερδίσουν.

Παρθενώνας

Ένας προορισμός που κερδίζει τις εντυπώσεις κάθε επισκέπτη. Βρίσκεται στη Σιθωνία, σε υψόμετρο 300 μ. και διατηρεί τον παραδοσιακό του χαρακτήρα αναλλοίωτο. Για πολλούς θεωρείται το ομορφότερο χωριό της Χαλκιδικής. Πρόκειται για έναν ιστορικό οικισμό, ο οποίος έχει ανακηρυχθεί διατηρητέος.

Παρθενώνας: Ταξίδι στο καταπράσινο χωριό της Χαλκιδικής ...

Μια περιήγηση στα καλντερίμια του χωριού είναι ιδανική για να θαυμάσετε τα πετρόχτιστα σπιτάκια μακεδονίτικης αρχιτεκτονικής, τις όμορφες αυλές και τα αιωνόβια πλατάνια. Χάρη στη μαγευτική θέα του στη θάλασσα και το καταπράσινο τοπίο του θα σας προσφέρει μια αναζωογονητική απόδραση στη φύση.

Άφυτος

Ένα χωριό με ανέγγιχτη ομορφιά και παράδοση που θα προτείνεται για κάθε εποχή του χρόνου. Η κοντινή του απόσταση από τη θάλασσα και η βραβευμένη παραλία που φιλοξενεί το καθιστά ένα δημοφιλές θέρετρο για τους καλοκαιρινούς μήνες, ωστόσο το φθινόπωρο θα χαρείτε την πιο γραφική εικόνα του.

Η παραδοσιακή αρχιτεκτονική που θα θαυμάσετε στα πλακόστρωτα δρομάκια του και η φανταστική θέα του στον Τορωναίο Κόλπο συνθέτουν μια τοποθεσία ιδανική για απόδραση. Αν το επισκεφθείτε, αξίζει να κάνετε μια μικρή στάση στο Λαογραφικό Μουσείο του χωριού.

Πηγή: diakopes.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα

Εκτός Ευρωεκλογών οι Σπαρτιάτες