Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΜε λαμπρότητα και αναβίωση παραδοσιακών εθίμων ο εορτασμός των Θεοφανείων σε Πολύγυρο...

Με λαμπρότητα και αναβίωση παραδοσιακών εθίμων ο εορτασμός των Θεοφανείων σε Πολύγυρο και Γαλάτιστα

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν οι εορτασμοί των Θεοφανείων στον Πολύγυρο με τον Καθαγιασμό των υδάτων να τελείται στην παραλία της Γερακινής.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία του δημάρχου κ. Γιώργου Εμμανουήλ, αντιδημάρχων αλλά και πλήθους κόσμου, με τον δήμαρχο να εύχεται καλή φώτιση, υγεία και δύναμη σε όλους στο μήνυμα του για την σημερινή ημέρα. Στην συνέχεια ο κ. Εμμανουήλ μετέβη στη Γαλάτιστα, όπου έλαβε χώρα το παραδοσιακό έθιμο της “Καμήλας”. Η κωμόπολη της ορεινής Χαλκιδικής βούλιαξε από κόσμο, που έσπευσε να παρακολουθήσει το πρωτότυπο αυτό έθιμο, του οποίου οι ρίζες ανάγονται στην εποχή της Τουρκοκρατίας. Όσοι επέλεξαν να επισκεφτούν τη Γαλάτιστα είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά και τον Βυζαντινό Πύργο της, ο οποίος άνοιξε τις πύλες του στο κοινό.
Ακόμα πολλοί ήταν και οι επισκέπτες που βρέθηκαν και στο Παλαιόκαστρο Πολυγύρου, όπου είχαν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν την αναβίωση του εθίμου των “Φωταρών”, συμμετέχοντας μάλιστα στο δρώμενο, που πραγματοποιήθηκε στον αύλειο χώρο της εκκλησίας του Αγίου Αθανασίου. Το παρόν στις εκδηλώσεις έδωσε και η αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής, κα. Κατερίνα Ζωγράφου.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα