Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΧαλκιδικήΚαι όμως υπάρχει ένα νησάκι στη Χαλκιδική σε σχήμα χελώνας (ΦΩΤΟ)

Και όμως υπάρχει ένα νησάκι στη Χαλκιδική σε σχήμα χελώνας (ΦΩΤΟ)

Ενώ χαλαρώνετε σε κάποια παραλία της χερσονήσου της Κασσάνδρας, κοιτάζοντας προς τη χερσόνησο της Σιθωνίας ίσως δείτε ένα μικρό νησάκι μεταξύ των 2 χερσονήσων.

Ειναι ενα ακατοικητο νησι, ακριβως απεναντι απο το Νεο Μαρμαρα, που ονομαζεται Κελυφος

Είναι γνωστό και ως “χελώνα” και το όνομά του προέρχεται από το σχήμα του, που μοιάζει με κέλυφος χελώνας. Το νησί έχει έκταση 1 τ.χμ. και οι διαστάσεις του είναι οι εξής: 1,5 χλμ. μήκος, 700 μέτρα πλάτος και 148 μέτρα ύψος. Οι μοναδικοί κάτοικοι του νησιού είναι τα αγριοκάτσικα και οι γλάροι.

Το νησάκι Κέλυφος παρουσιάζει έντονο ανάγλυφο ακτογραμμής, με απότομες πλαγιές και ακτές, γεμάτες πεύκα και άγριες ελιές. Οι απόκρημνοι βράχοι γύρω από το νησί δημιουργούν ενδιαφέρουσες σπηλιές, που σας καλούν προς εξερεύνηση. Η μία και μοναδική παραλία του νησιού, με τα κρυστάλλινα σμαραγδένια νερά της, είναι ένα εξαιρετικό μέρος για κολύμπι και καταδύσεις με αναπνευστήρα (snorkeling). Η πρόσβαση στο νησί γίνεται μέσω θαλάσσης, με πλοιάρια ή βάρκες από το Νέο Μαρμαρά ή τη χερσόνησο της Κασσάνδρας.

Λόγω του γεγονότος ότι ο υποθαλάσσιος κόσμος γύρω από το νησί Κέλυφος προσφέρεται για εξερεύνηση, πολλά σημεία χρησιμοποιούνται για το άθλημα των καταδύσεων (scuba diving). Ο βυθός του νησιού παρουσιάζει μεγάλη ποικιλομορφία και περισσότερα από 10 σημεία είναι κατάλληλα για καταδύσεις.

Όσον αφορά την ιστορία του νησιού, θεωρείται ότι ήταν ένα στρατηγικό σημείο – κρυψώνα κατά τη διάρκεια της ελληνικής αρχαιότητας και σε κάποιες περιπτώσεις του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου. Σήμερα στο νησί μπορεί κανείς να επισκεφτεί τα ερείπια ενός ρωμαϊκού οικισμού.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα