Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΧαλκιδικήΙερισσός: Ξεκινά η εκπόνηση μελέτης για την επέκταση της πόλης

Ιερισσός: Ξεκινά η εκπόνηση μελέτης για την επέκταση της πόλης

Άμεσα αναμένεται να ξεκινήσει η εκπόνηση της μελέτης για την επέκταση της Ιερισσού κατά 1.168 στρέμματα, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης του δήμαρχου Αριστοτέλη, κ. Στέλιου Βαλιάνου με τον ανάδοχο του έργου.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση του δήμου της Ανατολικής Χαλκιδικής πρόκειται για ένα έργο με προϋπολογισμό 1.439.819 ευρώ, με την μελέτη για την επέκταση του Σχεδίου Πόλεως της Χαλκιδικιώτικης κωμόπολης, βάσει του εγκεκριμένου ΓΠΣ, να αναμένεται να χρηματοδοτηθεί με ίδια κεφάλαια του δήμου και προείσπραξη εισφορών που θα καταβληθούν από τους ωφελούμενους δημότες, οι περιουσίες των οποίων θα αποκτήσουν μεγάλη υπεραξία. Ακριβέστερα η επέκταση πραγματοποιείται δυτικά και βορειοδυτικά των σημερινών ορίων της πόλης, με χρήση γενικής κατοικίας, ενώ κατά μήκος της βασικής οδού, προβλέπεται η χρήση του τοπικού κέντρου.

Ειδικότερα η ολοκλήρωση της Πολεοδομικής Μελέτης επέκτασης της Ιερισσού προϋποθέτει την υλοποίηση επιμέρους μελετών που θα εκπονηθούν σε στάδια:

  • Τοπογραφικές Αποτυπώσεις – Κτηματογράφησης
  • Πολεοδομική Μελέτη σε δύο στάδια για την αποτύπωση της σημερινής κατάστασης, αξιολόγηση των δεδομένων και την υποβολή της πρότασης πολεοδομικού και ρυμοτομικού σχεδίου της επέκτασης.
  • Μελέτη Πράξης Εφαρμογής
  • Μελέτη Γεωλογικής Καταλληλότητας
  • Μελέτη Οριοθέτησης Υδατορευμάτων

Ακόμα στην ανακοίνωση του δήμου Ιερισσού επισημένεται ότι η μελέτη και η έγκριση του ρυμοτομικού σχεδίου θα επιτρέψει τη διαμόρφωση του απαραίτητου οδικού δικτύου, θα προσδιορίσει τους κοινόχρηστους και κοινωφελείς χώρους, καθώς και τις απαιτούμενες τεχνικές και κοινωνικές υποδομές και εξυπηρετήσεις για την εξασφάλιση των αναγκών του εξυπηρετούμενου πληθυσμού, καθώς και τις τεχνικές υποδομές για τον περιορισμό των επιπτώσεων στο φυσικό περιβάλλον, με τον δήμαρχο Αριστοτέλη, κ. Στέλιο Βαλιάνο να δηλώνει μεταξύ άλλων πως «Ο Δήμος μας αλλάζει επίπεδο. Σε συνδυασμό με τα ήδη εξελισσόμενα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια των τριών δημοτικών ενοτήτων που ξεκίνησαν πρόσφατα, η έναρξη της διαδικασίας επέκτασης της Ιερισσού στην πράξη, αποτελεί μια ευτυχή συγκυρία, που συμπληρώνει και ολοκληρώνει έναν αναπτυξιακό χάρτη για τις επόμενες δεκαετίες».

- Advertisement -

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα