Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΧαλκιδικήΕκτινάχθηκε καπάκι φρεατίου στη Ν. Καλλικράτεια. Γιατί συνέβη

Εκτινάχθηκε καπάκι φρεατίου στη Ν. Καλλικράτεια. Γιατί συνέβη

Στην άμεση αποκατάσταση τμήματος του πλακόστρωτου, που καταστράφηκε χθες στην παραλιακό οδό της Ν. Καλλικράτειας, προχώρησε χθες ο Δήμος Ν. Προποντίδας.

Η βλάβη προκλήθηκε από καπάκι φρεατίου της αποχέτευσης, το οποίο εκτινάχθηκε εξαιτίας του μεγάλου όγκου νερού, που δεχόταν εκείνη τη στιγμή ο αποχετευτικός αγωγός.

Όπως αναφέρει ο Δήμος Ν. Προποντίδας σε σχετική ανακοίνωση, “το φαινόμενο οφείλεται στο γεγονός ότι παρανόμως πολλοί ιδιοκτήτες ακινήτων έχουν συνδέσει τα βρόχινα νερά των υδρορροών τους στο αποχετευτικό δίκτυο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να πιέζεται ο αγωγός με μεγάλο όγκο νερού σε περίπτωση νεροποντής και να προκαλούνται διάφορα προβλήματα και ζημίες“.

Στην αποχέτευση απαγορεύεται ρητά να απορρίπτονται τα βρόχινα νερά. “Γι’ αυτό καλούνται όλοι ιδιοκτήτες ακινήτων εντός ενός μήνα να προβούν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να τα αποσυνδέσουν από την αποχέτευση. Μετά την παρέλευση του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος ο Δήμος θα προχωρήσει σε ελέγχους και σε περίπτωση διαπίστωσης μη συμμόρφωσης θα επιβληθούν κυρώσεις”, υπογραμμίζει στην ίδια ανακοίνωση.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας



Διαβάστε Ακόμα