Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΧαλκιδικήΔικαστικός αγώνας δρόμου του Δήμου Σιθωνίας για τους αμμοκράτες

Δικαστικός αγώνας δρόμου του Δήμου Σιθωνίας για τους αμμοκράτες

Την αναστολή των εκτελέσεων του πρωτοκόλλου κατεδάφισης των αμμοκρατών στην παραλία της Νικήτης, που ξεκίνησε να υλοποιεί η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης (Α.Δ.Μ.Θ.), πέτυχε ο Δήμος Σιθωνίας, μετά την κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο Δήμαρχος Κυπαρίσσης Ντέμπλας, στο Πρωτοδικείο στον Πολύγυρο.

Σύμφωνα με την απόφαση, αναστέλλεται το πρωτόκολλο κατεδάφισης που αφορά το Δήμο, μέχρι τις 19 Απριλίου, που θα εκδικαστεί η απόφαση.

Σύσσωμος ο Δήμος Σιθωνίας, κάτοικοι και εκπρόσωποι φορέων έχουν αντιταχθεί στην κατεδάφιση των αμμοκρατών που υπάρχουν στην παραλία της Νικήτης, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να καταστραφεί το παραλιακό μέτωπο και μαζί οι περιουσίες τους, από τη διάβρωση που θα προκαλέσει η θάλασσα.

Μιλώντας στο halkidikifocus ο κ. Ντέμπλας εξήγησε ότι ο Δήμος δικαιώθηκε κατά το ήμισυ, καθώς υπήρξε θετική απόφαση για το πρωτόκολλο κατεδάφισης που αφορούσε τον ίδιο το Δήμο, όμως το ζήτημα που παραμένει είναι το πρωτόκολλο κατεδάφισης κατ’ αγνώστων. «Εξετάζουμε την προσπάθειά μας στο να βρεθεί νομική λύση, για την αναστολή του πρωτοκόλλου κατεδάφισης κατ’ αγνώστων», τόνισε ο κ. Ντέμπλας. Σημειώνεται ότι η εκδίκαση του θέματος θα γίνει αύριο.

Υπενθυμίζεται ότι τον Μάιο του 2020 η Α.Δ.Μ.Θ., με έγγραφό της ζήτησε από το Δήμο Σιθωνίας να προχωρήσει στην άμεση κατεδάφιση των αμμοκρατών, ενώ είχαν εκδοθεί και πρωτόκολλα κατεδάφισης καθώς – όπως υποστηρίζουν οι αρμόδιες υπηρεσίες – οι αμμοκράτες τοποθετήθηκαν δίχως τις απαιτούμενες μελέτες και άδειες.

Την Παρασκευή τα συνεργεία της Α.Δ.Μ.Θ. έφτασαν στην παραλία της Νικήτης και ξεκίνησαν το έργο της κατεδάφισης.

Υπενθυμίζεται ότι χθες, από το πρωί κάτοικοι και εκπρόσωποι τοπικών φορέων της Νικήτης, συγκεντρώθηκαν στην παραλία, αντιδρώντας στην κατεδάφιση των αμμοκρατών, στην οποία προχώρησε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση από την Παρασκευή, εκφράζοντας φόβους για τον κίνδυνο κατάρρευσης όλου του παραλιακού μετώπου.

Μάλιστα κάποια στιγμή δημιουργήθηκε ένταση, με αποτέλεσμα την προσαγωγή αρχικά και στη συνέχεια τη σύλληψη 3 ατόμων. Πάντως, αργά το μεσημέρι, όταν έγινε γνωστή η απόφαση του Δικαστηρίου, οι συγκεντρωμένοι αποχώρησαν από την παραλία.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα