Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΧαλκιδικήΓέμισε με αγριογούρουνα η Χαλκιδική

Γέμισε με αγριογούρουνα η Χαλκιδική

Για αύξηση του πληθυσμού των αγριόχοιρων στη Χαλκιδική κάνει λόγο ο αντιπεριφερειάρχης, Ιωάννης Γιώργος, γεγονός που έχει ως συνέπεια την πρόκληση διαφόρων προβλημάτων σε πολλές περιοχές του νομού.

Με επιστολή του προς τα συναρμόδια υπουργεία ο κ. Γιώργος, ζητάει την παράταση της κυνηγετικής περιόδου του αγριόχοιρου, έως το τέλος Φεβρουαρίου 2021.

Συγκεκριμένα, όπως τονίζει, “η αύξηση του πληθυσμού των αγριόχοιρων δημιουργεί προβλήματα τόσο στις αγροτικές καλλιέργειες και στους λαχανόκηπους όσο και στην κίνηση των πολιτών στις εθνικές και επαρχιακές οδούς, με συνέπεια τα συχνά αυτοκινητιστικά ατυχήματα, που θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των πολιτών. Επιπλέον, οι αγριόχοιροι θεωρούνται επικίνδυνοι για μεταδοτικές ασθένειες”.

Για τους προαναφερόμενους λόγους ο αντιπεριφερειάρχης, προτείνει την παράταση της κυνηγετικής περιόδου, η οποία θα συμβάλλει στη μείωση του πληθυσμού των αγριόχοιρων αλλά και στην εκτόνωση των προβλημάτων που δημιουργούνται.

Πάντως, ο υφυπουργός Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση της Παρασκευής για την πορεία της πανδημίας, γνωστοποίησε ότι παρατείνεται η απαγόρευση του κυνηγιού και του ψαρέματος. Από την παράταση της απαγόρευσης εξαιρούνται οι Περιφερειακές Ενότητες Ροδόπης, Έβρου και Ξάνθης όπου στο πλαίσιο της πρόληψης της μετάδοσης της αφρικανικής πανώλης των χοίρων στη χώρα μας θα επιτραπεί το κυνήγι αγριόχοιρου μόνο σε αυτές τις τρεις περιφερειακές ενότητες. Στην περίπτωση αυτή το κυνήγι θα επιτρέπεται εντός της περιφερειακής ενότητας και μόνο και έως τέσσερα άτομα -δύο σε κάθε αυτοκίνητο.

Σε περίπτωση παραβίασης των σχετικών όρων θα επιβάλλεται εκτός των προβλεπόμενων κυρώσεων και ανάκληση της σχετικής άδειας κυνηγιού και απαγόρευση λήψης νέας άδειας για μία τριετία.

Όπως ανέφερε ο κ. Χαρδαλιάς, το θέμα του κυνηγιού και του ψαρέματος θα συζητηθεί και την επόμενη Παρασκευή ενώ θα ανοίξει και η συζήτηση για το θέμα των αθλητικών δραστηριοτήτων πάντα βέβαια με το βλέμμα στραμμένο στα επιδημιολογικά δεδομένα των ημερών εκείνων.

Πηγή: halkidikifocus.gr.

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας

 


 

Διαβάστε Ακόμα