Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024
ΑρχικήΒ. ΕλλάδαΧαλκιδικήΑνησυχία για αυτοσχέδια χαβούζα στη Σιθωνία Χαλκιδικής (ΦΩΤΟ)

Ανησυχία για αυτοσχέδια χαβούζα στη Σιθωνία Χαλκιδικής (ΦΩΤΟ)

Σε σοβαρές καταγγελίες προχώρησαν τις προηγούμενες ημέρες, δημοτικοί σύμβουλοι της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Σιθωνίας, στη Χαλκιδική, για την απόρριψη αστικών λυμάτων σε έκταση που απέχει μόλις 400 μέτρα από την επαρχιακή οδό Νικήτης – Αγίου Νικολάου, 1,5 χιλιόμετρο μακριά από τα πρώτα σπίτια του Αγίου Νικολάου και 2 χλμ. από τη Νικήτη. Η συγκεκριμένη έκταση γειτνιάζει με χείμαρρο που καταλήγει στον Όρμο Παναγίας, στην παραλία Τρανή Αμμούδα.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα της ενημερωτικής θεματικής ιστοσελίδας Greenagenda.gr Το περιστατικό καταγγέλθηκε την περασμένη Τρίτη στη συνεδρίαση του οργάνου, όπου σύμφωνα με τις καταγγελίες των δημοτικών συμβούλων, τα βυτιοφόρα ιδιώτη απέρριψαν τη λυματολάσπη βιολογικών σταθμών της περιοχής σε μη εγκεκριμένο χώρο.

IMG cf51a0c2aac47b278570d3713283530e V original

Κάτοικοι του Αγίου Νικολάου και της Νικήτης, εξέφρασαν την ανησυχία τους για το αν το σημείο απόθεσης έχει τις προδιαγραφές να δεχτεί αστικά λύματα, ενώ διαμαρτυρήθηκαν ότι τις πρωινές και απογευματινές ώρες υπάρχει έντονη δυσοσμία.

«Φοβόμαστε για την υγεία των παιδιών μας», λένε στην Greenagenda.gr και στον δημοσιογράφο, Νίκο Αβουκάτο οι κάτοικοι της Νικήτης, καθώς οι δύο σχολικές μονάδες του Γυμνασίου και του ΕΠΑΛ βρίσκονται στην ανατολική πλευρά και κάθε πρωί που τα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο ενώ στα πρώτα διαλείμματα υπάρχει έντονη δυσοσμία και η ατμόσφαιρα γίνεται αποπνικτική.

Σε δηλώσεις του ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Μάντζιος έκανε λόγο για μια περιβαλλοντική βόμβα ενώ εξέφρασε τον έντονο προβληματισμό του για πιθανή μόλυνση του υδροφόρου ορίζοντα.

Για το συγκεκριμένο περιστατικό ενημερώθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Σιθωνίας και οι αστυνομικοί ενημέρωσαν αμέσως την αρμόδια υπηρεσία Περιβάλλοντος, ώστε να εξεταστεί η υπόθεση και να γίνει έλεγχος της συγκεκριμένης ιδιόκτητης έκτασης, η οποία βρίσκεται εντός των ορίων της κοινότητας Αγίου Νικολάου.

IMG ce51b2a3a49cef8a1d57958f8a23c5a2 V original

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Αγίου Νικολάου Αγαπητός Παρδάλης τονίζει ότι προέβη άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες. Ο ίδιος βρέθηκε στο σημείο και όπως αναφέρει, ζήτησε εξηγήσεις από τον ιδιοκτήτη της έκτασης για την απόρριψη των λυμάτων και την πρακτική διαχείρισης της λυματολάσπης που, σύμφωνα με τον ίδιο, προερχόταν από τον βιολογικό της Νικήτης.

Το halkidikifocus.gr επικοινώνησε με τον Δήμαρχο Σιθωνίας, Ιωάννη Μαλλίνη, ο οποίος γνωστοποίησε ότι σήμερα πραγματοποίησε αυτοψία και διαπίστωσε ότι ο χώρος έχει αποκατασταθεί από τον ιδιώτη. Ο κ. Μαλλίνης υπογράμμισε ότι έχουν επιληφθεί οι αρμόδιες αρχές, όπως η Αστυνομία και το Τμήμα Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής, οι οποίες θα κρίνουν την υπόθεση και τις ενδεχόμενες κυρώσεις, εφόσον διαπιστωθούν παραβάσεις. Ο Δήμαρχος Σιθωνίας διαβεβαίωσε ότι γίνονται συνεχείς προσπάθειες για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας των σταθμών επεξεργασίας αστικών λυμάτων του Δήμου.

Πηγή: halkidikifocus.gr

Ακολουθήστε το seleo.gr στο Facebook και στο Twitter

 

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

Χορηγός Επικοινωνίας


 

Διαβάστε Ακόμα